- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yeni alınan bilgisayara neler yüklenir?
Satın aldığınız yeni bilgisayarınıza mutlaka kurmanız gereken en önemli yazılımları listeledik
- İndirin: Google Chrome.
- İndirin: Mozilla Firefox.
- İndirin: Ninite.
- İndirin: Malwarebytes Anti Malware.
- İndirin: AdwCleaner.
- İndirin: VLC Media Player.
- İndirin: Spotify.
- İndirin: Google Drive.
Yeni bir laptop aldım hangi programları yüklemeliyim?
Yeni bir laptop aldım hangi programları yüklemeliyim?
Temel Programlar VLC: VLC Media Player, özellikle codec konusunda sıkıntı çekmemenizi sağlar. Spotify: Eğer herhangi bir müzik listeniz yoksa, Spotify tam size göre. WinDirStat: Bu program hafızayı daha verimli kullanmanızı, kullanmadığınız dosyaları silmenizi sağlar. Malwarebytes: Virüsleri engellemekte üzerine yok.
Bilgisayar ilk açıldığında hangi alandaki program ilk önce çalışmaya başlar?
BIOS'u kısaca tanıttığımıza göre bilgisayarımızın açılış sürecine geri dönebiliriz. İşlemci çalışmaya başladığında ilk iş olarak belleğin sabit bir adresinde bulunan BIOS kodunu çalıştırmaya başlar.
Bilgisayarda hangi uygulamalar olmalı?
Bilgisayarda hangi uygulamalar olmalı?
Ücretsiz Olduğuna İnanamadığımız Her Bilgisayarda Bulunması Gereken 16 Program
- Fire Alpaca. Mac ve Windows platformlarına indirebileceğiniz bu ücretsiz yazılım sayesinde dijital çizimler yaparak güzel işler çıkarabilirsiniz.
- Calibre.
- 3. VLC Media Player.
- Shotcut.
- Audacity.
- 6. Zotero.
- 7. ShareX.
- 8. Dashlane.
Bilgisayar topladıktan sonra ne yapılır?
Yeni Bir Sistem Toplandıktan Sonra Yapılması Gerekenler
- BIOS Güncellemesi. Her yeni sistem, birbirinden farklı parçaları bünyesinde barındırır.
- Her Donanım İçin En Yeni Driver. Format atma işlemini tamamladınız ve işletim sistemini yüklediniz.
- Anti-Virüs Yazılımları ile Korunma.
- Oyun, Program ve Diğer Yazılımlar.
Laptop şarj ederken kullanılır mı?
Laptop şarj ederken kullanılır mı?
Laptopu fişe takılı kullanmak pilinize zarar vermez, bilgisayarınız batarya kapasitesi 100%'e ulaştığında pil üstünden akan gücü yönlendirecek teknolojiler ile donatılmıştır. Ancak kapalı konumda daha uzun ömürlü kullanım için bilgisayarınızı şarjda bırakmamanızı öneriyoruz.
Driverlar nelerdir?
Sürücü, bilgisayara bağlı aygıtların (klavye, fare veya harici sabit sürücü) işlevlerini düzgün bir şekilde yerine getirmesi için gerekli olan yazılım olarak açıklanabilir. Somutlaştırmak gerekirse sürücüler bu aygıtlara yol gösteren bir kılavuza benzetilebilir.
Bilgisayarın ilk açılış işlevini yerine getiren sisteme ne ad verilir?
Bilgisayarın ilk açılış işlevini yerine getiren sisteme ne ad verilir?
Bilgisayarın yazılımlarını ve donanımlarını hazır hale getirir. Bu işleme booting denir. BIOS (Basic Input/Output System; Temel Giriş/Çıkış Sistemi), bilgisayarın ilk açılma işlevini yerine getiren yazılımdır.
Işletim sistemi ilk açıldığında hangi donanım birimi devreye girer?
Bir bilgisayarın açma tuşuna bastıktan sonra, açılış esnasında işletim sistemi kendini belleğe atarak hafızadan çalışmaya başlar. Açıldıktan sonra ise ekran görüntüsü gelir ve içerisindeki tüm uygulamalar çalışmaya başlamaktadır.
Bilgisayar programları ne işe yarar?
Bilgisayar programları ne işe yarar?
Genel itibarıyla bilgisayarlara ne yapması gerektiğini bildiren, donanım bileşenlerinin, kullanıcıdan gelen talimatlara uygun şekilde çalışmasını sağlayan ve bir bilgisayar programlama diliyle hazırlanan komut veya komut bütünü, bilgisayar programı şeklinde isimlendiriliyor.