Son Konular

Yeg nasil kurulur?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Yeg nasıl kurulur?

YEG Yönetim Kurulu nasıl olmalıdır? kadınlar, gençler ve bunların dernekleri gibi sivil toplumun diğer temsilcileri yönetim kurulunun P'den fazlasını oluşturmalıdırlar. YEG Yönetim Kurulunun minimum 'lik kesimi yerel kamu kuruluşları temsilcilerinden oluşmalıdır.
TKDK Yeg ne demek?
Yerel Eylem Grubu (YEG), kırsal toplulukların kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla, ilgili kanun hükümlerine uygun olarak kurulmuş derneklerdir.
Leader projesi ne demek?
LEADER, yerel toplulukların kendi yerel kalkınma süreçlerine katılmalarını sağlamak amacıyla geliştirilmiş yenilikçi bir yaklaşımdır. Bölgesel veya ulusal düzeyde kararı verilen kalkınma planları, yukarıdan aşağıya yaklaşımla uygulanır.

Yerel Eylem Grubu ne demek?

Yerel eylem grubu, yerelde yaşayan/faaliyet gösteren kamu kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının bulundukları yöreye ilişkin ortak bir stratejiyi uygulamak üzere dernek statüsünde bir araya gelerek oluşturdukları yerel topluluklardır.
Yerel yaklaşım nedir?
Yerel Kalkınma Yaklaşımı; yerel dinamiklerin harekete geçirilerek, yerel toplulukların fiziki, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanda sürdürülebilir kalkınma ilkelerine uygun olarak gelişimini sağlamayı hedefleyen bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır.
Leader Proje Görevlisi ne iş yapar?
Görev alacak personel LEADER yaklaşımı konusunda eğitim alarak kurulacak olan Yerel Eylem Gruplarının; Kapasite Geliştirme ve Yerel Kalkınma Stratejileri hazırlama ve Teknik Destek konularında kırsalda faaliyet gösterecektir.
IPARD, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı'nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşenidir.
Ipard Leader nedir?
1991'de AB tarafından yenilikçi bir metot olarak başlatılmıştır. Amacı; Ulusal düzeyde yapılan kalkınma planlarının ulaşamadıkları noktalara ulaşmak. Daha etkin kalkınma stratejileri geliştirmek.
Yerel kalkınma ne demek?

Ipard dan kimler yararlanabilir?

Başvuru sahipleri (gerçek kişi olması durumunda kendisi, tüzel kişiliklerde ise tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili olan kişi) başvurunun sunulduğu tarihte 18 yaşını doldurmuş olmalı ve 65 yaşından büyük olmamalıdır. Kiralanmış bir mülk üzerinde yapılacak yatırımlar uygun yatırımlardır.
Ipard destegi nedir?

25 yil sigortalilik suresi ne demek?

Greyfurtu nasil tuketmeliyiz?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt