- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yedek parça ne anlama gelir?
parçalara ORİJİNAL YEDEK PARÇA denir.Yedek parçalar bir tek araç üretici firmalar tarafından değil araç ithalatçı firmalar tarafından da garanti kapsamına alınmıştır. 3 çeşit orijinal yedek parça çeşidi mevcuttur; OEM Yedek Parça : Orijinal ürün üreticisi anlamına gelir. Üzerinde otomobil firmasının markası bulunur.
Neden orjinal yedek parça?
Neden Orijinal Yedek Parça?
Çıkma orjinal yedek parça ne demek?
Orijinal Çıkma Parça Nedir? Çıkma parça, kazalı bir araçtaki sorunsuz olan parçadır. Daha detaylı bir açıklamayla kaza yapmış olan bir aracın, hiçbir şekilde hasar almamış olan bir parçasıdır. Orijinal çıkma parça ise kazalı araçların hiçbir şekilde hasar almamış ve sorunsuz bir şekilde çalışan öz parçasıdır.
Yedek Parça Sektörü nedir?
Otomotiv yedek parça sektörü,oluşturduğu istihdam ve ihracat potansiyeli ile ülkelerin en önemli imalat kolu olan otomotiv sektörüne gövde hariç,aklımıza gelebilecek her türlü yedek parça ve aksesuarı üreten bir endüstri alanıdır.Otomotiv yedek parça sektörü bir taşıtın sadece ilk üretim aşamasında değil,trafikte …
Yedek parça üretimi ve satışı yapan firmaların ya da bağlı bulundukları işletmelerin yedek parça alım departmanının; satın alma, depolama, dağıtım ve müşteri hizmetlerini değerlendirme, planlama ve koordine etme görevlerini yürüten kişilere yedek parça lojistik müdürü denir.
Farın orjinal olduğunu nasıl anlarız?
Farın üstünde parça numarası yazan bir kağıt olmalı, varsa orijinal servis malı malzemedir. B6 passatların farları valeo ya da hella markadır. Parça numarası yazan kağıt yoksa bile farların valeo ya da hella marka olup olmadığını kontrol edin.
Muadil parça ne demek?
Eşdeğer parça, hasarlı araç tamirinde orijinal ile aynı işleve sahip ya da orijinale en yakın olarak kullanılan ancak orijinal olmayan parçadır. Aracın orijinal parçası bulunmaması veya tedarik süresinin uzun olması durumunda da araç sahibinin onayı ile kullanılabilir.
Çıkma değişmiş ne demek?
Aynı marka ve modelin başka bir aracından parçayı alıp değiştirmek. Yani çıkma değişen dediğimiz olaydır.
Yedek parçalar nelerdir?
Forklift araç üreticilerinin, belirli bir kalite çerçevesinde üretimini yaptığı, kendi barkod numarası olan, garantili, orijinal ambalajlı paketlerde satılan parçalara yedek parça denir. Yedek parçalar kimi zaman "çıkma" adı verilen ikinci el yedek parçalardan oluşabilir.
OEM ve OES nedir?
OES parçalar ( original equipment supplier ) : OEM parça üreticisinin kendi kutularında satılan parçalar; OEP parçalar ( original equavalent part ) : üreticisi tarafından OEM vasfında olduğu iddia olunan "ikincil pazar" parçalar.
Otomotiv lojistiğinde 4 ana başlık nedir?
Bu dört ana başlık; Üretim için hazır parça(komponent) lojistiği, Üretim sonrası hedef pazarlara yönelik tamamlanmış ürün(otomobil) lojistiği, Satış sonrasına yönelik yedek parça lojistiği.