- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Ybu SBA ne demek?
SBA = Sağlık Bakanlığı adına diğer kurumlarda açılan kontenjanlar. YBU = Yabancı Uyruklular için açılan kontenjanlar. SB = Kadrosu Sağlık Bakanlığı tarafından verilecek kontenjanlar.
AEH ne demek?
EAH kadroları Sağlık Bakanlığına bağlı kadrolardır. TUS kılavuzunda "Sağlık Bakanlığı tarafından açılan kontenjanlar" olarak açıklanmaktadır. EAH kadrolarına ait kontenjanlar eğitim araştırma hastaneleri ve şehir hastanelerinde açılmaktadır. EAH kadrosu aslında bir memuriyet kadrosudur.
YÖK asistanı nedir?
YÖK kadrosunda bulunan asistanlar Yükseköğretim Kurumunun belirlemiş olduğu araştırma görevlisi maaşını alırlar. Bu maaş normal 657'ye bağlı hekim maaşından bir tık daha yüksektir çünkü akademik kadro farkı içerir. Bildiğiniz üzere SBA kadrosundaki asistan hekimler de üniversite hastanelerinde eğitim alıyorlar.
YBÜ Tıp ne demek?
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi.
Sağlık Bakanlığı kadrosu ne demek?
SBA kadroları Sağlık Bakanlığına bağlı kadrolardır. TUS kılavuzunda "Sağlık Bakanlığı Adına Tıp Fakültesi Kadroları" olarak açıklanmaktadır. Sağlık Bakanlığına bağlı kadrolar olsa da bu kadrolara yerleşen hekimler asistanlık eğitimlerini YÖK'e bağlı üniversite hastanelerinde tamamlamaktadır.
YÖK kadrosu ne demek?
YÖK kadroları Yükseköğretim Kurumuna bağlı kadrolardır. TUS kılavuzunda "kadrosu Yükseköğretim Kurulu tarafından verilecek kontenjanlar" olarak tanımlanmaktadır. YÖK kadrolarına ait kontenjanlar üniversite hastanelerinde açılmaktadır. YÖK kadroları memuriyet kadrosunda değildir.
EAH açılımı nedir?
EAH tanımı: Kurumsal varlık sağlık – Enterprise Asset Health.
TUS ta SBA nedir?
SBA kadrosu TUS kılavuzunda "Sağlık Bakanlığı Adına Tıp Fakültesi Kadroları" olarak tanımlanmaktadır. Bu kadro türünü seçen hekimler Sağlık Bakanlığına bağlı olan ancak üniversite hastanelerinde eğitim alan kontenjanları içermektedir.
Aybü tıp kaç bin?
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) 2020-2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi hangi semtte?
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 39.946865 enlem ve 32.856125 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Fatih Mh. ve Pursaklar ilçesine bağlıdır. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi haritası Ankara ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi posta kodu 06830.