Son Konular

Yaygin kelimesinin sozluk anlami nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Yaygın kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Çoğu kimselerce duyulmuş, öğrenilmiş, kullanılmış veya benimsenmiş olan.

Yaygın Eğitim anlamı nedir?

Yaygın Eğitim anlamı nedir?
Yaygın eğitim, toplumun ihtiyaçları ışığında belli bir amaca yönelik, geneli kapsayacak türden çeşitli eğitimlerin verildiği ve bu eğitimlerin kurumların belirleyeceği takvim ve saate bağlı kalınarak yapıldığı, talep edenlerin başarılı olması halinde ise karşılığında sertifika aldıkları eğitim sürecidir.

Hantal anlatım ne demek?

Hantal kelime olarak ağır, iri, iş bakımından yavaş ve kocaman şeklinde anlamlar ortaya çıkarmaktadır.

Örgün ve yaygın eğitim ne demek?

Örgün ve yaygın eğitim ne demek?
Her yaş grubunda olan kişiler, istedikleri eğitimi almakta özgürdür. Örgün eğitim vermekte olan kurum ve kuruluşlar şunlardır: İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversiteler. Yaygın eğitim vermekte olan kurum ve kuruluşlar ise şunlardır: Mesleki Eğitim Merkezleri, Kurslar, Halk Eğitim Merkezleri vb. kuruluşlardır.

Edebiyat sözcükte anlamı nedir?

Edebiyat, kişinin duygu ve düşüncelerini, kendine özgü bir dil kullanarak, estetik kurallar çerçevesinde, yazılı veya sözlü olarak dile getirmesidir.

Hantal biri ne demek?

Hantal biri ne demek?
sf. 1. Kocaman, iri, kaba: "Epey iri ve hantal bir vücudu vardı." -A. H. Tanpınar. 2. İşi, davranışları kaba ve yavaş: "Suat onun yanında kendini iri yarı ve hantal hissetti, bırakıp kaçası geldi." -A.

Hımbıl ne demek ne demek?

Hımbıl daha çok uyuşuk ya da tembel insanlar için dile getirilen bir kelimedir. Pek çok sebepten dolayı yapması gereken şeyleri yapmayan, gün boyunca oturan ya da işlerini aksatan kişiler adına bu sözcük değerlendirilmemektedir.

Yaygın eğitim türleri nelerdir?

Yaygın eğitim türleri nelerdir?
Yaygın Eğitim: *Süreç sonunda sertifika verilir. *Genelde tek bir alana yöneliktir. *Dershaneler, kurslar, çıraklık eğitim merkezleri, halk eğitim, hizmet içi eğitim, iş başında eğitim, akşam sanat okulları, olgunlaşma enstitüleri, açık öğretim vb.

Örgün öğrenci nedir?

Örgün eğitim genelde okul eğitimi olarak bilinir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde daha önceden belirlenmiş plan ve program eşliğinde öğrencilere gerekli bilgiler aktarılır. Aynı yaş grubundan ve aynı seviyedeki öğrenciler için uzman öğretmen ve eğitmenler eşliğinde dersler verilir.

Yaygın kelimesinin sözlük anlamı, "çok kimselerce duyulmuş, öğrenilmiş, kullanılmış veya benimsenmiş olan" şeklinde ifade edilmektedir. Yaygın kavramı genellikle geniş bir kitle tarafından bilinen ve kabul gören anlamlara sahiptir.

Yaygın eğitim ise toplumun ihtiyaçları doğrultusunda belirli bir amaca yönelik olarak geniş kapsamlı eğitimlerin verildiği ve bu eğitimlerin kurumlar tarafından belirlenen takvime ve saatlere bağlı olarak gerçekleştirildiği bir süreçtir. Bu eğitimler sonucunda başarılı olan bireyler çeşitli belgelendirme sertifikaları almaktadırlar.

Hantal kelimesi ağır, iri ve iş bakımından yavaş anlamlarına gelmektedir. Hantal anlatım ise ağır ve sıkıcı bir şekilde yapılan anlatımı ifade ederken, hantal biri ise kaba, iri ve yavaş hareket eden kişiyi tanımlar.

Edebiyat kelimesi ise kişilerin duygu ve düşüncelerini özgün bir dil kullanarak, estetik kurallara uygun bir şekilde yazılı veya sözlü olarak ifade etmesi anlamına gelmektedir. Edebiyat, insanın iç dünyasını ifade ettiği bir sanat dalı olarak da kabul edilmektedir.

Örgün eğitim genellikle resmi okul eğitimlerini kapsarken, yaygın eğitim ise okul eğitimlerinin dışında kalan diğer eğitim kurumlarını içerir. Örgün eğitimde öğrenciler belli bir eğitim programı çerçevesinde uzman öğretmenler eşliğinde ders alırken, yaygın eğitimde daha genel ve pratik odaklı eğitimler verilmektedir.

Yaygın eğitim türleri arasında süreç sonunda sertifika verilen, genellikle tek bir alana yönelik olan eğitimler bulunmaktadır. Dershaneler, kurslar, çıraklık eğitim merkezleri, halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri gibi kurumlar yaygın eğitim veren kuruluşlara örnek olarak gösterilebilir.

Ekmek katlama neden yapilir?

Gecici nasil hesaplanir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.692
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt