Editör
Efsanevi Üye
Yatırım için 3 1 mi 2 1 mi?
Yatırım Amaçlı Ev Alırken 2+1 mi 3+1 mi Tercih Etmeliyim ;Yatırım amaçlı ev genelde kiraya verilmek üzere alınan evdir. Daha çabuk kiraya vermek için 2+1 ev almak daha mantıklı gelse de 3+1 evlerin kiraları daha yüksektir.
Temelden ev almak ne kadar karlı?
Ancak genelde topraktan ev satın aldığınızda yaklaşık oranda daha avantajlı bir fiyat ödüyorsunuz. Tercih ettiğiniz projede bu oran olmasa bile anahtar teslim bir daireden daha karlı olacağı kesin. Ayrıca topraktan dairenizi satın alacağınız firma, bankalarla kredi anlaşması yapmış olabilir.
Evimi sattım ne zaman çıkmalıyım?
Evimi sattım ne zaman çıkmalıyım?
evimi sattım ne zaman çıkmalıyım Haberi Yeni malikin vergi mükellefiyeti bir sonraki sene başlıyor. Ayrıca evin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisinin de ödenmesi gerekiyor. Bu vergi de gayrimenkulün satışının yapıldığı seneyi takip eden yılda yapılıyor.
Temelden ev almak mantıklı mı?
Temelden ev almak mantıklı mı?
Temelden ev satın almak oldukça zorlu bir iş. Genel olarak bakıldığında ise projeden ev almak daha mantıklı diyebiliriz. İçerisinde risk barındırsa da oluşturduğu fiyat avantajı sizin yararınıza olacaktır. Ancak sadece fiyata bakıp, projeye dahil olmak sizi aldatabilir.
Temelden ev almak riskli mi?
İster yatırım amaçlı isterse sadece başımızı sokacak bir konut sahibi olma amacıyla olsun, henüz temelden bir konut satın almanın en büyük riski, müteahhidin, inşaat şirketinin inşaatı tamamlayamadan iflas etmesidir.
1 1 daire ne denir?
Stüdyo daire, özellikle metropollerde gençler tarafından sıkça tercih ediliyor. Bu daireler 1+0 ve 1+1 olmak üzere ikiye ayrılıyor. 1+0 daireler içinde salon ve banyo dışında ayrı bir alan bulunmaz. Salonun içinde bir Amerikan mutfak yer alır. 1+1 daireler ise bir oda ve bir salondan oluşur.
Satılan evi boşaltma süresi ne kadar?
Satılan evi boşaltma süresi ne kadar?
Yeni ev sahibinin kiracıyı tahliye etmesi için konut satışı gerçekleştikten sonraki 1 ay içerisinde kiracıya bunu yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir.