- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yatırım amaçlı projelerin ana hedefi nedir?
Temel amacı, belirli bir mal veya hizmet üretimi için kişi başına düşen en yüksek kar olanaklarına sahip pazarları bulmaktır (Tokol, 1984). İşletme büyüklüğünün saptanması, üretim kapasitesinin belirlenmesi sorunudur.
Üretim amaçlı yatırımlar nelerdir?
Üretim yatırımlarını genel olarak AR-Ge, tesis satın alma/büyütme, fabrika inşası gibi üretime dayalı yatırımlar olarak tanımlamak mümkündür.
Yatırım ortaklıkları çeşitleri nelerdir?
'nunda ve Sermaye Piyasası Kurulu tebliğleri ile üç çeşit yatırım ortaklığı türü düzenlenmiştir: Gayrimenkul yatırım ortaklığı, Risk (Girişim) sermayesi yatırım ortaklığı, Sermaye piyasası araçları ve kıymetli madenler yatırım ortaklığı.
Hisse senedi nasıl değerlendirilir?
Aynı endüstri içinde faaliyet gösteren, aynı risk grubu içinde yer alan hisse senetleri, borsada alınıp satılan ortaklıklardan bir gözlem seti oluşturularak ortalama Piyasa Değeri/Defter Değeri (PD/DD) oranı hesaplanır. Daha sonra o hisse senedinin defter değeri, hesaplanan bu değer ile çarpılır.
Yatırım projesi ne demek?
Yatırım Projesi: Belli faaliyetleri en az maliyetle gerçekleştirmek ve bu faaliyetler sonucunda yaratılan kapasiteden en fazla faydayı sağlamak amacıyla yapılan bir plandır.
Özel amaçlı yatırımlar nedir?
Millî ekonominin veya bir ticaret kuruluşunun üretim ve hizmet gücünü artırıcı nitelikte olan aktif değerlerine yapılan yeni eklemeler, envestisman.
Yatırım ortaklıkları nedir?
Yatırım ortaklıkları, sermaye piyasası araçları ile ulusal ve uluslararası borsalarda veya borsa dışı organize piyasalarda işlem gören altın ve diğer kıymetli madenler portföyü işletmek üzere anonim ortaklık şeklinde ve kayıtlı sermaye esasına göre kurulan sermaye piyasası kurumlarıdır.
Hisse senedi almanın mantığı nedir?
Hisse senedi yatırımı yapmanın mantığı; düşük fiyattan satın alarak ve belirlenen vadenin sonunda yükselen fiyattan satarak kâr elde etmektir.
Mevcut durum itibariyle ülkemizde hisse senetlerinin alım satımı İMKB'de yapılmaktadır.