Modoratör
Efsanevi Üye
Yat Kaptanlığı hangi üniversitelerde var?
Marina ve Yat İşletmeciliği Programı Bulunan Tüm Üniversiteler
- BARTIN ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık) (Bartın Meslek Yüksekokulu) Devlet.
- MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık)
- YALOVA ÜNİVERSİTESİ (2 Yıllık)
- YALOVA ÜNİVERSİTESİ (İÖ) (2 Yıllık)
- PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ (Burslu) (2 Yıllık)
Ticari yat kaptanlığı ehliyeti nasıl alınır?
Ticari yat kaptanlığı ehliyeti nasıl alınır?
Bunun için öncelikle online olarak açılan Amatör Denizci Eğitim Sistemi üzerinden eğitimin tamamlanması gereklidir. Sonrasında da Gemi Adamları Sınavı'na girilmeli ve geçerli not alınmalıdır. Belirtilen gün ve saatte yapılacak olan sınavdan geçerli not almanız gerekmektedir.
Yat Kaptanlığı iyi bir meslek mi?
Yat Kaptanlığı iyi bir meslek mi?
Yat Kaptanı, genellikle iş ve gezi seyahatleri için kullanılan,boyutları itibariyle küçük olan lüks gemileri süren kişilere verilen mesleki unvandır. Yat Kaptanları, özel şirketler ya da şahısların yatlarında çalışabilir.
Yat Kaptanlığı Bölümü Nedir?
Yat kaptanlığı bölümü, kaptanının sahip olduğu yatı idare etmesini sağlayan ve yatta turizm faaliyetlerini yürütme yeterliliklerini kazandıran bir eğitim verir. Yat kaptanlığı bölümü, yat kaptanı olan kişilerin sahip olması gereken yeterliliklere sahip meslek elemanı yetiştiren bir bölümdür.
Yat Kaptanlığı bölümü kaç yıllık?
Yat Kaptanlığı bölümü kaç yıllık?
Yat Kaptanlığı (2 Yıllık) 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
Yat Kaptanlığı Bölümü kaç puan?
Yat Kaptanlığı Bölümü kaç puan?
Yat Kaptanlığı Taban Puanları ve Sıralama
Üniversite Adı | Bölümün Adı | Taban Puanı
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) | Yat Kaptanlığı | 265,70859
ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ (VAKIF) | Yat Kaptanlığı (Burslu) | 258,99641
ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİ (VAKIF) | Yat Kaptanlığı (%50 İndirimli) | 197,80088
Yat kaptanı ehliyeti nereden alınır?
En az lise düzeyinde diplomaya sahip olan, gemi adamı sağlık raporu almaya uygun olan kişiler, yat kaptanı eğitimine katılıp yat kaptanlığı ehliyeti alarak yat kaptanı olabilirler. Verilen bu eğitimler Ulaştırma ve Mili Eğitim bakanlıklarına bağlı olan denizcilik kursları vasıtasıyla olmaktadır.
Yat Kaptanlığı maaşı ne kadar?
Yat Kaptanlığı maaşı ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Yat Kaptanı | 5.050 | 11.240
Güverte Lostroması | 3.030 | 4.720
Yat personeli ne iş yapar?
Yat personeli ne iş yapar?
Yat Elemanı, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, tekneyi seyrü sefere hazırlama, yolcu alma, limana yanaşma, ayrılma, yelken açma ve kapama, yiyecek ve içecek hazırlama, servislerini yapma, teknenin iç ve dış temizliği ile kışlık bakım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Deniz ve Liman işletmeciliği kaç yıllık?
Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünde, 2 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.