Editör
Efsanevi Üye
Yaşamsal beceri nedir?
Özetle "yaşam becerileri, bireylerin kendilerini koruma, geliştirme, sağlıklı olma, sosyal ilişkiler kurma gibi alanlarda yetkin olmasını sağlayan ve tüm yaşamları boyunca ihtiyaç duyacağı becerileri kapsayan becerilerdir".
Yaşam becerileri eğitiminde hangi yöntem kullanılır?
Yaşam becerileri eğitiminde hangi yöntem kullanılır?
Yaşam becerileri eğitiminde çocuklar dinamik bir öğretme ve öğrenme sürecine aktif olarak dâhil olurlar. Bu aktif katılımı kolaylaştırmak için kullanılan yöntemler arasında küçük gruplar ve çiftler, beyin fırtınası, rol oynama, oyunlar ve tartışmalar yer almaktadır.
Yaşam ve Kariyer Becerileri nedir?
Yaşam ve Kariyer Becerileri nedir?
Bu sınıflamaya göre yaşam ve kariyer becerileri; esneklik ve uyum yeteneği, girişim ve öz yönetim, sosyal ve kültürlerarası beceriler, liderlik ve sorumluluk becerilerinden oluşmakta; bilgi, medya ve teknoloji becerileri ise; bilgi okuryazarlığı, medya okuryazarlığı ve bilgi, iletişim ve teknoloji yeterliği (teknoloji …
Kariyer Net yeteneklere ne yazılır?
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz.
Toplumsal yaşam becerileri nedir?
Toplumsal yaşam becerileri nedir?
Günlük işlerin gerektirdiği farklı durumlara uygun söz kalıplarını kullanır. Gerektiğinde reddetme davranışı gösterir. Karşısındaki kişilerin ifade ettiği duygulara uygun tepki verir.
Yaşam becerileri eğitim programları nelerdir?
Yaşam becerileri eğitim programları nelerdir?
Yaşam Becerileri Eğitim Programı, yaşam becerileri eğitimleri yoluyla madde kullanımına yönelecek risk faktörlerini azaltmak, koruyucu faktörleri artırmak hedefleriyle okul temelli koruyucu, güçlendirici bir eğitim programıdır.
Oz Farkindalik becerisinin temelleri ne zaman atilir?
Öz Farkındalık. Öz farkındalık, bireyin biricik ve eşsiz kimliği ile ilgili farkındalığa sahip olması; güçlü ve zayıf yönlerini bilerek kendisi ile ilgili gerçekçi bir değerlendirme yapabilmesi anlamını taşımaktadır. Öz farkındalık becerisinin temelleri okul öncesi yıllarda atılmaya başlamaktadır.
4C becerileri nedir?
4C becerileri nedir?
Şekil 1'de yer alan, öğrenme ve yenilik becerileri (4C- critical thinking, communication, collaboration, creativity); i) eleştirel düşünme ve problem çözme, ii) iletişim, iii) işbirliği ve iv) yaratıcılık olmak üzere dört beceriden oluşmaktadır (Kylonen, 2012; Partnership for 21st Century Learning, 2007; Trilling ve …
Neden 21 yy becerileri?
Neden 21 yy becerileri?
Öğrencilerin 21. yüzyılda kazanmaları beklenen tüm bu beceriler bir bütün olarak hayat boyu öğrenme tanımı ile yakından ilişkilidir. Bu anlamda 21.yüzyıl becerilerinin hedefi ve amacı öğrencilerin yaratıcı, düşünebilen, sorgulayabilen, üretebilen ve etkin bireyler olarak topluma kazandırılmasıdır.