- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yaşam döngüleri nelerdir?
Doğada yaşayan canlıların doğması, büyümesi, gelişmesi, üremesi (çoğalması) ve ölmesini içine alan süreye hayat döngüsü denir. Hayat döngüsü üreme olayı ile başlar.
Sabit maliyet ne demek?
İşletmelerin yaptığı her türlü faaliyetten bağımsız olarak düzenli biçimde gerçekleştirilen harcamalara sabit maliyet denir. Yani üretim ya da satış ile beraber hizmet üzerinden meydana gelen maliyetlerin dışında, bunlardan bağımsız biçimdeki maliyetlerdir.
Yaşam döngüsü maliyeti nedir?
Yaşam döngüsü maliyeti nedir?
Yaşam döngüsü maliyeti, genellikle eşdeğer bir işlevi olan ürün veya sistemler gibi farklı yatırım seçenekleri arasında karşılaştırma yapmak için kullanılan bir araçtır. LCC'nin sonucu genellikle belirli süreçler veya belirli ürün tasarım unsurları ile ilgili konularda yönlendirme için kullanılır.
Yazılım yaşam döngüsü adımları nelerdir?
Yazılım yaşam döngüsü adımları nelerdir?
Yazılım da aslında bir üründür ve ürünlerin bir yaşam süreci vardır. Yazılımın yaşam döngüsü tek yönlü veya doğrusal değildir ve birkaç temel aşamadan oluşur. Bu aşamalar şunlardır: Planlama, Analiz, Tasarım, Gerçekleştirme ve Bakım.
Diplontik yaşam döngüsü nedir?
Biyoloji'de yaşam döngüsü bir canlının geçirdiği değişikliklerle tekrar başladığı noktaya dönmesidir. Biçim değişiklikleri büyüme, eşeysiz üreme, ve/veya eşeyli üreme gibi süreçleri içerir. diplontik yaşam döngüsü — diploit evre çokhücrelidir ve haploit gametler oluşur, mayoz bölünme "gametik"tir.
Sabit maliyetler nedir örnek?
Sabit giderler, birim başına değişkendir. Yani, toplam sabit giderler, faaliyet hacmi değişmelerinden etkilenmezken, birim başına sabit giderler faaliyet hacmi ile ters yönde değişir. Kira, amortisman, sigorta, emlak vergisi gibi maliyetler sabit maliyetlere örnek olarak verilebilir.
Sabit maliyetler nedir iktisat?
Sabit maliyetler nedir iktisat?
Sabit Maliyetler: Üretim düzeyine bağlı olmayan, üretim gerçekleşmese bile firmanın katlanmak zorunda kaldığı maliyettir. Örneğin, elektrik, kira, vergi, faiz, sigorta masrafları gibi. Sabit maliyetler üretim hacminden bağımsız olan maliyetler olduğundan miktar eksenine paralel bir doğru biçimindedir.
Yaşam döngüsü maliyet analizi nedir?
Yaşam döngüsü maliyet analizi nedir?
Yaşam Döngüsü Maliyet Analizi, tüm tasarım alternatiflerinin değerlendirilmesi için kullanılan, yapının ya da bölümlerinin çalışmaya devam edeceği düşünülen değerlendirme periyodunun belirlenmesidir.
LCC analizi nedir?
Yaşam Döngüsü Maliyet (LCC) Analizi, tasarım alternatiflerini değerlendirmek için kullanılır. Yaşam Döngüsü Maliyet Analizi 'nin kritik yönü, binanın ya da parçalarının çalışmaya devam edeceği düşünülen değerlendirme periyodunun belirlenmesidir.
Fırsat maliyeti nelerdir?
Fırsat maliyeti, herhangi bir malın üretimini bir birim artırmak için başka bir maldan vazgeçilmesi, feragatta bulunulması gereken mal ve/veya kazanç miktarıdır. Başka bir deyişle iktisadi bir seçim yapılırken vazgeçilmek zorunda kalınan ikinci en iyi alternatiftir.
Fırsat maliyeti nasıl belirlenir?
Fırsat maliyeti nasıl belirlenir?
Bir malın üretimini artırmak için başka bir malın üretiminden vazgeçilmesi gerekir. Bir malın üretim miktarını 1 birim artırmanın karşılığında vazgeçilmesi gereken başka malın miktarı fırsat maliyetini oluşturur.