- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yardımcı doçentler ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
Doçent doktor maaşı ne kadar 2022?
Akademisyenlerin gelirlerini etkileyen birçok unsur bulunur. Akademisyenin evli olup olmamasına, çocuk sayısına, bildiği yabancı dil sayısına ve kıdemine göre gelir hakları değişkenlik göstermektedir. Pek çoğu tıp alanında çalışan doçent doktorların maaşları 2022 yılında ise 12bin 400 lira civarındadır.
Yardımcı Doçent Ataması YÖK, yardımcı doçent unvanı için, adayın akademik çalışmalarının, doçent veya profesör unvanına sahip 3 jüri tarafından değerlendirilmesini ve adayın başvurduğu alan ile ilgili fakülte, enstitü veya yüksek okul tarafından düzenlenen yabancı dil sınavından başarılı olmasıdır.
Dekan yardımcıları ne kadar maaş alır?
Dekan yardımcısı, yüksekokul müdürü ya da rektör olmayan profesör maaşları 13.016 TL ile 14.989 TL arasında iken; dekan yardımcısı, yüksekokul müdürü, dekan ya da rektör unvanıyla çalışan kişiler, 16.516 TL'ye kadar maaş alabilirler.
Akademisyenler ne kadar maaş alır 2022?
Akademisyenlerin Maaşı 2022 Yılı İçin Ne Kadar Oldu?
Yardımcı Doçentlik kaç yıl sürer?
Yardımcı doçentlik kadrosu 3 yıllık sözleşme sürelerinde atanmayı düzenlemişken, yasa teklifi ile "doktor öğretim görevlisi" kadrosunda bu süre 4 yıla çıkarılmak isteniyor. Bununla birlikte yabancı dil koşulunda asgari 55 puanı belirleniyor ve bu puanın üzerine çıkma yetkisini üniversitelere devrediyor.
Dekan yardımcısı ne iş yapar?
GÖREV VE SORUMLULUKLARI takip etmek. Ders uyumu ve muafiyetlerle ilgili komisyonlara başkanlık etmek. Eğitim-Öğretim ile ilgili kurullara girecek evrakları incelemek, öğrenci rapor, izin ve burs ile ilgili işlemleri denetlemek. Yardıma muhtaç öğrencilerin sorunlarını takip etmek ve çözümü ile ilgilenmek.
Dekan maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 18.320 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Dekan ortalamasına göre Dekan maaşı yaklaşık 8.490 TL seviyelerindedir.