Son Konular

Yardim nafakasi kimden alinir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Yardım nafakası kimden alınır?

Yardım nafakası, yardım edilmediği takdirde zor ve muhtaç duruma düşecek olan bir kişinin açtığı mahkeme sonrası, üstsoyu (anne, baba) altsoyu (çocuklar) ve/veya kardeşlerinin, -refah içinde yaşıyor olmaları koşuluyla- o kişiye, mahkeme tarafından hükmedilen miktarda ödenen yardım ödemesidir.

Yardım nafakası ne kadar ödenir?

Bu nafaka, davanın kabul edilmesi şartıyla davanın açıldığı tarihten itibaren başlar. Sosyal yardımlaşmanın sonucu olan bu nafaka, mahkeme kararı ile kaldırılmasına veya taraflardan birinin ölümüne kadar devam eder. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 2018/904 E., 2019/1181 K. 14.11.2019 T.

Yardım nafakası nasıl belirlenir?

Yardım nafakası nasıl belirlenir?
Yardım nafakası, diğer nafaka türlerinden farklı olarak mahkeme tarafından re 'sen incelenerek hükmedilmez. Muhakkak ilgili tarafından talep edilmesi gerekmektedir. Söz konusu nafakayı almak isteyen kişi, Taleplerinin bulunduğu dilekçeyi mahkemeye, dava açmak sureti ile sunmalıdır.

Yardım nafakası hangi durumlarda kesilir?

Yardım nafakası hangi durumlarda kesilir?
Nafaka ödeyen kişi mali gücünün kötüleşmesi, ödeme gücünün azalması veya ödeme gücünün bulunmaması halinde mahkemeden nafakanın azaltılması veya nafakanın kaldırılması talepli dava açabilir..

Yardım nafakası ne zaman kesilir?

Yardım nafakasının ne kadar olacağı ilgili kanunda düzenlenmemiştir. Ancak hakim, takdir yetkisini kullanarak kişinin asgari geçimini sağlayacağı şekilde bir nafakaya karar verecektir. Yardım Nafakası Ne Zaman Biter? Türk Hukukunda iştirak nafakası, 18 yaşına kadar ödeneceği düzenlenmiştir.

Yardım nafakası ne zaman sonuçlanır?

Genelde dava açıldıktan sonra ilk düzenlenen belge olan tensip zaptı ile bu konuda karar verilir ve bu işlem genel olarak 3-20 gün arasında sonuçlanır. Ayrıca boşanma davası açma sürecinin hızlı ve doğru şekilde ilerlemesi de tedbir nafakasının bağlanması süresi bakımından önem arz eder.

Adli yardım kararını kim verir?

Adli yardım kararını kim verir?
HMK Madde 336 Gerekçesi Adli yardım kararı mutlaka mahkemece verilmelidir. Davalarda, çekişmesiz yargı işlerinde ve geçici hukukî korumalarda, görevli ve yetkili mahkeme, asıl dava veya işin karara bağlanacağı mahkemedir. İcra ve iflâs takiplerinde ise takibin yapılacağı yerdeki icra mahkemesi görevli kılınmıştır.

Merhaba,

Yardım nafakası hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve faydalı. Yardım nafakasının kimden alındığı, ne kadar ödendiği, nasıl belirlendiği ve hangi durumlarda kesildiği konularında çok açıklayıcı bilgiler vermişsiniz. Ayrıca yardım nafakasının ne zaman kesildiği, ne zaman sonuçlandığı ve adli yardım kararını kimin verdiği konularında da detaylı açıklamalar yapmışsınız.

Yardım nafakası konusunda sağladığınız bu bilgilerin, konuyla ilgili olanlar için oldukça yararlı olacağını düşünüyorum. Emeğiniz için teşekkür ederim. Herhangi başka bir sorunuz veya bilgiye ihtiyacınız olursa ben buradayım. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Aksam gunesi anlami ne?

Kargolar Cumartesi gunleri acik mi?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt