- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yardım için para toplamak suç mu?
Yardım toplama faaliyetinden elde edilen mal ve paraları zimmetine geçiren kişi, kamu görevlisi olup olmadığına bakılmaksızın, Türk Ceza Kanununun zimmet suçuna ilişkin hükümlerine göre cezalandırılır.
Kimler bağış toplayabilir?
Kamu yararına uygun olarak, amaçlarını gerçekleştirmek, muhtaç kişilere yardım sağlamak ve kamu hizmetlerinden bir veya birkaçını gerçekleştirmek veya destek olmak üzere gerçek kişiler, dernekler, kurumlar, vakıflar, spor kulüpleri, gazete ve dergiler izin alarak yardım toplama faaliyeti yürütebilirler.
Valilikten bağış izni nasıl alınır?
Yardım toplama faaliyeti birden fazla ili kapsıyorsa yardım toplama faaliyetine girişecek gerçek veya tüzel kişilerin yerleşim yerinin bulunduğu ilin valisinden izin alınır ve izni veren valilik tarafından ilgili valiliklere ve İçişleri Bakanlığına bilgi verilir.
Yardım kampanyası nasıl başlatılır?
Instagram uygulamasından bir bağış kampanyası başlatmak için izlemeniz gereken adımlar
- Profilinize gitmek için.
- Profili Düzenle'ye ve ardından Bağış Kampanyası Ekle'ye dokunun.
- Para Topla'ya dokunun.
- Instagram gönderilerinizden veya film rulonuzdan bir kapak fotoğrafı seçin.
5253 sayılı dernekler Kanunu Nedir?
5253 sayılı Dernekler Kanununun 10 uncu maddesinde "dernekler, tüzüklerinde gösterilen amaçları gerçekleştirmek üzere, benzer amaçlı derneklerden, siyasi partilerden[9], işçi ve işveren sendikalarından ve meslekî kuruluşlardan maddî yardım alabilir ve adı geçen kurumlara maddî yardımda bulunabilirler. 5072 sayılı …
Bağış nasıl toplanır?
Makbuzla, belirli yerlere kutu koyarak, bankalarda hesap açtırarak, yardım pulu çıkararak, eşya piyangosu düzenleyerek, kültürel gösteriler ve sergiler yoluyla, spor gösterileri, gezi ve eğlenceler düzenlemek veya bilgileri otomatik ya da elektronik olarak işleme tâbi tutmuş sistemler kullanmak suretiyle yardım …
Eğer kamu hizmetleriyle ilgili olarak kişilerden bir bedel talep edilecekse bunun muhakkak bir yasal dayanağının olması örneğin bir vergi kanununa veya başka bir kanuna dayanması gerekmektedir. Böyle bir talep olmaksızın kişiler tarafından verilen paranın ise "devlete bağış" olarak değerlendirilmesi icap etmektedir.
Kamu görevlileri, herhangi bir kurum, vakıf, dernek veya spor kulübüne yardım, bağış ve benzeri nitelikte menfaat sağlayamazlar.