Modoratör
Efsanevi Üye
Yardim eş anlamı nedir?
Bu kelimeler arasından yardım sözcüğü yerine yapılan istatistiklere göre de en çok kullanılan eş anlamlı sözcük ise bağış kelimesidir. Yardım kelimesinin beş tane eş anlamlı sözcüğünün bulunduğunu söyledik. Bunlar bağış, hayır, faydalı, himmet ve iyilik olarak sıralanmaktadır.
Gitmek kelimesinin eş anlamı nedir?
Gitmek kelimesinin eş anlamı nedir?
GİTMEK KELİMESİNİN ZIT ANLAMLISI Gelmek; ulaşmak, varmak anlamında kullanılan bir kelimedir.
Kibar kelimesinin eş anlamı nedir?
Kibar kelimesinin eş anlamı nedir?
Kibar sözcüğünün eş anlamlısı olan sözcükler en az kibar kelimesi kadar yaygın kullanılmaktadır. Kibarın eş anlamlısı olan kelimeler nazik, narin, centilmen, görgülü ve efendi kelimeleridir. Kibar kelimesi saygı söz konusu olan durumlarda sık sık kullanılan bir kelime olarak öne çıkıyor.
Kafa kelimesinin eş anlamlısı ne demek?
Kafa kelimesinin 4 adet eş anlamlısı bulunmaktadır. Kafa kelimesinin eş anlamlı kelimeleri baş, esas, temel ve zihniyet kelimeleridir.
Kibar yerine ne kullanılır?
Kibar yerine ne kullanılır?
Kibar kelimesinin eş anlamlıları, efendi, centilmen, nazik, narin ve görgülü kelimeleridir.
Kibar ve nazik eş anlamlı mıdır?
Kibar ve nazik eş anlamlı mıdır?
KİBAR EŞ ANLAMLISI OLAN SÖZCÜK Yazılış ve okunuş bakımından farklı fakat anlamca aynı olan kelimelerdir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir. Anlamdaş kelimelerin birisi genelde yabancı kökenlidir. Kibar kelimesi nazik olan anlamına geliyor.
Eş anlamlı kelimesinin eş anlamlısı nedir?
Anlamın Eş Anlamlısı TDK' ya göre, anlam kelimesinin eş anlamlıları şu şekilde sıralanmıştır; mana, meal, mazmun. Bu kelimelerin hepsi birbiri yerine kullanılmaktadır.
Eş ne anlama gelir?
Eş ne anlama gelir?
Eş anlamlı kelimeler, genel olarak aynı anlama gelen, birbirlerini birebir karşılayabilen ve birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimeler olarak ifade edilirler. Eş Anlamlı Kelimeler Nedir? Yazılış ve okunuşları bakımından farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir.
Kafa eş seslisi var mı?
Kafa eş seslisi var mı?
KAFA EŞ ANLAMLISI Kafa sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler baş, esas, temel ve zihniyet kelimeleridir. Bu kelimeler anlamdaş olarak kullanılabilir.