Son Konular

Yanan bir kisi gorurseniz ne yaparsiniz?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Yanan bir kişi görürseniz ne yaparsınız?

Yaralının kıyafetleri çıkarılarak yanığa neden olan kimyasalın deriye temas etmemesi sağlanır. Yanan bölge en az yarım saat, basınçsız akan soğuk su ile yıkanır. Hasta uygun bir örtü ile örtüldükten sonra 112 acil yardım aranarak tıbbi yarım istenir.
Yanan bölge en az yarım saat, basınçsız akan soğuk su ile yıkanır. Hasta uygun bir örtü ile örtüldükten sonra 112 acil yardım aranarak tıbbi yarım istenir.

Vücut yanıklarına ne iyi gelir?

Vücut yanıklarına ne iyi gelir?
Yanığa ne iyi gelir?
- Buzlu olmayan soğuk su. Küçük bir yanık yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey, yaklaşık 20 dakika boyunca yanık alanın üzerine serin su uygulamaktır.
- Serin kompresler.
- Antibiyotikli merhemler.
- Aloe vera.
- Bal.
- Güneşe maruz kalımı azaltmak.
- Kabarcıklara dokunmamak.
- Hafif bir ağrı kesici almak.

Yanığın kaçıncı derece olduğu nasıl anlaşılır?

derece yanıklarlarda derinin en üst tabakasında hasarlanma vardır. Güneş yanıkları bu tarz yanıktır.

Yanan bir insana nasıl müdahale edilir?

Yanan bir insana nasıl müdahale edilir?
Bölge bol tazyiksiz suyla, en az 15–20 dakika yumuşak bir şekilde yıkanmalıdır, Giysiler çıkarılmalıdır, Hasta/yaralı örtülmelidir, Tıbbi yardım istenmelidir (112).

Yanıklarda ilk yardımda hangisi yapılmamalıdır?

Hasta/yaralıya kesinlikle su ile müdahale edilmemelidir, Hasta/yaralı hareket ettirilmemelidir, Hasar gören bölgenin üzeri temiz bir bezle örtülmelidir, Tıbbi yardım istenmelidir (112).

Yanık için hangi krem iyi gelir?

Yanık için hangi krem iyi gelir?
İşte yanığa iyi gelen kremler ve fiyatları…
- 2/9. Tweetle Facebook'ta paylaş Fito krem. 11,90 TL.
- 3/9. Tweetle Facebook'ta paylaş Hametan. 6,96 TL.
- 4/9. Tweetle Facebook'ta paylaş Bepanthen plus. 14,81 TL.

En ağır yanık kaçıncı derece?

Dördüncü derece yanıklarda, tüm deri ile beraber altındaki kas dokusu da yanmaktadır. Bu tip yanıklar genellikle siyah renklidir ve çok ağır yanıklardır. Genellikle ölümcüldür.

Yanığa ilk müdahale nasıl olmalı?

Yanığa ilk müdahale nasıl olmalı?

Vücudunda 2 ve 3 derece yanıklar olan kişiye karşi müdahale nasil olmalidir?:?

Yanan bir kişi görüldüğünde yapılması gerekenler oldukça önemlidir. İşte yanık vakalarında yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgiler:

1. **Yanan Bir Kişi Görüldüğünde Yapılması Gerekenler**:
- Öncelikle yaralının kıyafetleri çıkarılarak, yanığa neden olan kimyasalın deriyle temas etmemesi sağlanmalıdır.
- Yanan bölge en az yarım saat boyunca basınçsız akan soğuk su ile yıkanmalıdır. Buz kullanılmamalıdır, çünkü buz derinizde daha fazla hasara yol açabilir.
- Hasta uygun bir örtüyle örtülmeli ve 112 acil yardım hattı aranarak tıbbi yardım istenmelidir.

2. **Vücut Yanıklarına İyi Gelebilecek Yöntemler ve Malzemeler**:
- Yanık alanının üzerine buzlu olmayan soğuk su uygulanabilir. Serin su, yanık bölgenin alev almasını durdurabilir ve acıyı azaltabilir.
- Serin kompresler uygulanabilir.
- Antibiyotikli merhemler yanık bölgesine sürülebilir.
- Aloe vera jeli yanık yaralarını iyileştirmede faydalı olabilir.
- Bal doğal bir antibakteriyel ve iyileştirici özelliğe sahiptir, yanık alanına uygulanabilir.
- Güneşe maruz kalımı azaltmak yanık riskini azaltabilir.
- Kabarcıklara dokunmamak önemlidir, çünkü kabarcıklar derinin korunmasını sağlar.
- Hafif bir ağrı kesici almak, acıyı hafifletebilir.

3. **Yanığın Derecesinin Anlaşılması**:
- Birinci derece yanıklarda, sadece derinin dış tabakası (epidermis) etkilenir; kızarıklık, hafif şişlik ve ağrı olabilir.
- İkinci derece yanıklarda, derinin üst ve orta kısımları etkilenir; kabarcıklar oluşabilir.
- Üçüncü derece yanıklarda, derinin tüm tabakaları zarar görür; deri beyazlaşabilir veya siyahlaşabilir, sinir uçları harap olabilir.
- Dördüncü derece yanıklar ise en ağır yanıklardır ve deri altı dokular da hasar görmüştür.

4. **Yanık Tedavisinde Yapılmaması Gerekenler**:
- Hasta/yaralıya su ile müdahale edilmemelidir, zira su yerine basınçsız soğuk su kullanılmalıdır.
- Hasta/yaralı hareket ettirilmemeli, yanık bölgesi temiz bir bezle örtülmeli ve tıbbi yardım (112) çağrılmalıdır.

Eğer vücudunda 2 ve 3 derece yanıklar olan bir kişiye müdahale etmek gerekiyorsa, yukarıda belirtilen ilk yardım adımlarını uygulamak önemlidir. Ancak, 3. derece yanıklar ciddi yaralanmalardır ve kesinlikle profesyonel tıbbi yardım alınması gerekmektedir. Yanık yaralarını tedavi etmek için uygun krem veya ilaçların doktor önerisi doğrultusunda kullanılması önemlidir.

Cinsel fonksiyon bozukluklari nelerdir?

Menopoz doneminde neden kilo alinir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.698
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt