- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yalnız değilsin kime yazılmış?
her zaman, gerçekte yalnız olan kişilere karşı sarfedilen, düzmece bir laf salatasıdır.. orhan gencebay in 1994 de cikardigi,kayitlarinda fuat guner in kafa yordugu ve basta ismet topcu olmak uzere tumu deli muzisyenlerden olusan bir kadronun caldigi orkestrasyon vesounduna yuh dedigim albumun adi.
Yalnız değilsin kim söylüyor?
Ali Kınık – Yalnız Değilsin -Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz – EDHO Dizi Müziği – YouTube.
Benim meskenim dağlardır dağlar kime ait?
sabahattin ali dizelerinden bestelenmiş, yaşadığımız coğrafya itibariyle dağların sığınma ve güven duygularını aşılamasından mütevellit, 2 farklı besteyle dillendirilmiş bir eserdir. aynı dizelere farklı besteler yapılmış farklı eserler mevcuttur müzik kültürümüzde. genel olarak bu bestelerden birisi ağır basar.
Ali Kınık Kimdir hakkında bilgi?
1974 yılında Malatya Akçadağ'da doğmuştur. Liseyi Malatya'da okuduktan sonra Elazığ Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Yazıları ve şiirleri, birçok gazete ve dergilerde yayımlandı. Şarkıları ve şiirleri birçok sanatçı tarafından albümlerde seslendirildi.
Yalnız değilsiniz Filmi ne zaman çekildi?
Yalnız Değilsiniz (1990) filmi – Sinemalar.com.
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin müziklerini kim yapıyor?
Dizinin müziklerini "Levent Güneş, Ayşe Önder ve Kemal Sahir Gürel" tarafından yapılırken, albümde, Ahmet Aslan, Hüseyin Ay, Cengiz Özkan, Selçuk Balcı ve İsmail Hakkı Demircioğlu gibi başarılı sanatçılara yer verildi.
Dağlardır dağlar yazarı kimdir?
Sabahattin Ali'nin bütün şiirlerini Benim Meskenim Dağlardır adı altında yeniden düzenlerken ilk basılı kitabı olan Dağlar ve Rüzgar'dan, Asım Bezirci'nin derlediklerinden, Pertev Naili Boratav'ın arşivinde yer alan belgelerden, ilgili dergilerden ve kitaplardan yararlandık.
Gönlüm Dağlarda söz müzik kime ait?
özlem özdil'in 2000'de yayınladığı albüm ve o albüme ismini veren nadir köseoğlu eseri. sözleri: bulutlardan haber saldım, sen gelecektin…