- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yalıtımın faydaları nelerdir?
10 maddede ısı yalıtımının avantajları
Yalıtım ne amaçla yapılır?
Bir nesneyi ses, su, nem, sıcak ve soğuğa karşı korumak için alınan önlemlere yalıtım, tecrit, başka bir ifade ile de izolasyon denilmektedir. Yapıların iç ve dış etkilerden korunabilmesi ancak yalıtımla mümkün olabilmektedir.
Bina yalıtımı nelerden oluşur?
Tesisatlarda kullanılan ısı yalıtım malzemeleri ve standartları:
Binalarda ısı yalıtımının yararları nedir?
Binalarda Isı yalıtımı ısı geçişlerini minimize ederek yaz ve kış aylarında ısıtma ve soğutma giderlerinizi büyük ölçüde azaltır. Dış cephe ısı yalıtımı olmayan binalarla karşılaştırıldığı zaman daha az enerjiyle ortamın istenilen sıcaklığa ulaşılması sağlanır.
Isı yalıtımı neden yapılır?
Isı yalıtımı yaparak binalarda harcanan enerjiler azaltılabilir ve daha konforlu bir yaşam sürdürülebilir. Binaların dış cephe duvarları, tabanları, çatıları, tesisat sistemleri ve cam gibi birçok alanda ısı kaybını önlemek gerekiyor. Isı kaybını önlemek adına yapılan tüm çalışmalara ısı yalıtım ismi veriliyor.
Yalıtımı nerelerde kullanılır?
Isı Yalıtım (Mantolama) Nerelerde Kullanılır?
Bina yalıtımı nasıl yapılır?
Çatıların yalıtımında çatıların şekline göre değişen yalıtım uygulamaları vardır. Çatılarda ısı yalıtımı; levha veya şilte biçiminde çeşitli yalıtım malzemeleriyle yapılır. Çatı örtüsü ile tavan döşemesi arasında kullanılmayan boşlukların olduğu binalarda, ısı yalıtımı tavan döşemesi üzerine serilerek uygulanır.
Binalarda ısı yalıtımının kaynakların etkili kullanımı açısından önemi nedir?
Binanıza yaptırdığınız ısı yalıtımının sağladığı enerji tasarrufu, ısı ve elektrik giderlerinizi %50 oranında azaltır, enerji ve doğal kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlar. Isı yalıtımı, ısı hareketlerini ve buhar yoğuşmasını azaltır.