Editör
Efsanevi Üye
Yalıtımda R değeri nedir?
Isıl geçirgenlik direnci R değeri, bir yapı malzemesinin ısı geçişine göstermiş olduğu dirençtir. Yapılan ya da yapılacak uygulamanın performansını değerlendirmek için ısıl geçirgenlik direncinin de (R) hesaplanması gerekmektedir. Isıl geçirgenlik direnci, ısıl geçirgenlik katsayısının aritmetik olarak tersidir.
Selüloz yalıtım nedir?
Yalıbor bor katkılı selüloz izolasyonu, temiz, ayıklanmış günlük atık kağıtlardan elde edilen selüloz ve liflerinden yapılan piyasadaki en doğal ısı yalıtımıdır. Temel malzemesi ağaçtır. Ayıklanan atık kağıtlar mineral tuzlarla (bor madeni) karıştırılır ve öğütülür.
Selüloz yünü nedir?
Selüloz yünü nedir?
Selüloz yünü olarak da bilinen CelluBOR'un muhteviyatının 'den fazlası geri dönüştürülmüş atık kâğıttan oluşmaktadır. Fabrikamızda kullanılmayan atık kağıtların nitelikli bir ısı ve ses yalıtım malzemesine dönüşmesi çevreye ve ekonomiye oldukça önemli katkı sağlamaktadır.
Doğal ısı yalıtım malzemeleri nelerdir?
Doğal ısı yalıtım malzemeleri nelerdir?
ORGANİK YAPI ve YALITIM MALZEMELERİ
- KENEVİR.
- KOYUN YÜNÜ
- KENAF.
- SELÜLOZ.
- PAMUK.
- BAMBU.
- SOYA FASÜLYESİ
- SAMAN.
Landa değeri nedir?
Lambda değeri (λ), bir ürünün yalıtım kapasitesini, malzemenin ısıl geçirgenlik seviyesine dayanarak tanımlar. Aynı zamanda ısıl iletkenlik hesap değeri olarak da bilinen ve watt bölü metre Kelvin (W/mK) olarak ifade edilen lambda (l) değeri, binaların ısıl verimliliğini hesaplamada kullanılan faktörlerden biridir.
Kalibel nedir?
Bir yüzü alçı plaka kaplı camyünü levhadan oluşan, arada aluminyum folyo bulunan kompozit bir ürün olan Kalibel, dış duvarların iç yüzeyinde, iç bölme ve komşu duvarlarda, merdiven ve asansör boşluklarına bitişik duvarlarda, ahşap karkas yapıların içten giydirilmesinde ses ve ısı yalıtımı amacıyla kullanılır.
Yalıtım için kullanılan malzemeler nelerdir?
Yalıtım için kullanılan malzemeler nelerdir?
Isı yalıtım malzemeleri; ısı kayıp ve kazançlarının azaltılmasında kullanılan, düşük kalınlıklarda yüksek ısıl dirence sahip, hafif ve özel malzemelerdir. Isı yalıtım malzemelerini diğer malzemelerden ayıran en önemli özellik ısı iletim katsayılarının düşük olmasıdır.