Son Konular

Yalın Üretim Nedir - Yalın Üretim Hakkında Bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

yalın üretim ne demektir - yalın üretimin amaçları - yalın üretim prensipleri - yalın üretimle israfların önlenmesi

Yalın üretim, üretime yük getiren tüm israflardan arınmayı hedef alan bir yaklaşımdır. Bir başka değişle siparişten teslimata dek geçen sürenin, müşteriye hiç bir değer ifade etmeyen sadece firma maliyetlerini artıran israfın sürekli iyileştirerek ortadan kaldırılması yoluyla, kısaltılmasıdır.

Yalın üretim yedi israfın azaltılmasına odaklanan bir yönetim felsefesidir.
· Hurdalar
· Fazla üretim
· Gereksiz malzeme taşımaları
· Yarımamül ve bitmiş ürün stokları
· Gereksiz, katma değer yaratmayan operasyonlar
· İşçinin makine zamanı içinde beklemeleri
· Gereksiz işçi hareketleri

İSRAFLARIN NEDENLERİ NELER OLABİLİR?

Yetersiz çalışma metodları
· Uzun hazırlık zamanları
· Yetersiz prosesler
· Eğitim eksikliği
· Yetersiz bakım
· Uzun mesafeler
· Lider eksikliği

YALIN ÜRETİM PRENSİPLERİ NELERDİR?

Sürekli geliştirme esasına dayalı ürün dizaynı,
- Daha esnek bir makine kullanımı ve stoku engellemek ve üretim akışını geliştirmek için imalat sürecinin yeniden organizasyonu,
- İşgücünün entellektüel bilgisinden üretimde daha fazla yararlanacak yeni bir çalışma organizasyonu oluşturmak,
- Ürün bazında değer yaratan aşamaların yeniden tanımlanması, üretim sürecinde israfa neden olan aşamaların kaldırılması, Ürünün akış halinde tutulmasını sağlamak üzere üretimde sürekli akışın elde edilmesi, fonksiyonlar ve departmanlardan oluşan yapıların kaldırılması,
- Ürünün istenmeden itilmesi yerine, müşteri talep ettiğinde sistemden çekilmesinin sağlanması, çekme sistemine geçiş,- Mükemmelliğe ulaşmak üzere, sürekli gelişme çabalarının başlatılması.

alıntı

T

Işıma Nedir - Işıma Hakkında Bilgi

S

Keçi Sütü Yogurdu Kaç Aylık Bebeğe Verilir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.690
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt