- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yalın kelime ne demek?
Yalın kelimesi TDK'ya göre, alev ve sade anlamlarına sahiptir. Süssüz ve gösterişsiz anlamlarıyla da kullanılabilen kelimelerden biridir.
Yalına ne demek?
Yalına ne demek?
Yalın kelimesi, içinde bulunulan herhangi bir durumun sade, gösterişsiz ve süssüz olduğunu belirtmek için kullanılan kavramlardan biri olmaktadır. Yalın kelimesi aynı zamanda, çıplak olan ve kınından çıkmış gibi anlamlarda da kullanılmaktadır.
Yalınkat insan ne demek?
Yalınkat kelimesi edebiyatta "tek yönlü olan, derinliği olmayan, yüzeysel" anlamına gelmektedir. Edebi eserlerde mecazi anlamıyla kullanılan bu kelime, yüzeysel ve detaysız anlatım anlamına gelmektedir.
Yalınkat düşünce ne demek?
Yalınkat düşünce ne demek?
Edebi eserlerde mecazi anlamıyla kullanılan bu kelime, yüzeysel ve detaysız anlatım anlamına gelmektedir. Bu anlatım şeklinde soyut, mecaz, söz sanatı gibi anlatım tekniklerine yer verilmez.
Basit ve yalın aynı mı?
Basit sözcük, Türkçede hiçbir yapım eki almamış (hiçbir ek almamış) veya başka bir sözcükle birleşmemiş sözcük. Yalın haldeki basit sözcük aynı zamanda o sözcüğün köküdür.
Yalınım ne demek?
Yalınım ne demek?
Yalım kelimesinin sözlük anlamı alevdir. Kelime mecazen makam, mevki, saygınlık ve itibar anlamında da kullanılır. Örneğin yalımı düşük deyimi, toplum tarafından saygı gösterilmeyen, itibarsız manasına gelir.
Yalın kat üstünkörü ne demek?
– sağlam olmayan, dayanıksız. – (mecaz) basit, derinliği olmayan, üstünkörü.
Kat be kat ne demek?
Kat be kat ne demek?
birl. zf. (kat ve Fars. be- ekiyle kat-be-kat) [İki Türkçe kelime arasına Farsça ek getirildiği için yanlış kabul edilmiştir] Kat kat, pek çok: "Allah senden katbekat râzı olsun." Evvel aldandım key (çok) kolay sandım / Katbekat yandım âteş-i aşka (Hayâlî).
Yalın hal nedir örnek?
Yalın Hâl: İsmin, herhangi bir hâl eki almamış hâlidir, yani eksizdir. Cümleler: Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimeler, "yalın hâlde" bulunmaktadır: – Bigisayarım yarın tamir edilecek. – Arkadaşım bana çok sevdiğim bir kitap hediye aldı.