- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yalın düşüncenin en önemli amacı nedir?
Yalın Düşünce'nin temel amacı, değerin ilk ham maddeden başlayarak, değer yaratma süreci boyunca hiç kesintisiz akıtılarak hızla nihai müşteriye ulaştırılmasıdır.
Sürekli akış ne demek?
Sürekli akış, hammadde, malzeme ve parçaların ardışık yapılan operasyonlarla hiç bekletilmeksizin ürüne dönüştürülebilmesi ve bu yolla üretkenlik, maliyet, teslim süresi, talep değişimlerine uyum, stok seviyesi, ilk seferde doğru üretim gibi temel performans göstergelerinde önemli boyutta iyileşme elde edilmesini …
Mamul veya hizmet üreten her türlü işletmenin, tüm çalışanlarının katılımıyla israflarından kurtularak akış süresini kısalttığı ve tüm üretim kaynaklarını müşteri talebine göre organize ederek yüksek kalite ve karlılıkla daima mükemmeli hedeflediği bir yaklaşımdır.
Yalın Düşünce felsefesi nedir?
Yalın Düşünce bir yaşam felsefesidir. İnsana Saygı ve Sürekli Gelişim kültürü çerçevesinde yaratılan ortamda yüksek motiveli, üretken, verimli, israflardan kaçınan ve mutlu bir toplumun oluşması amaçlanmaktadır.
Yalın üretim sisteminin unsurları nelerdir?
Yalın üretim, yapısında hiçbir gereksiz unsur taşımayan ve hata, maliyet, stok, işçilik, geliştirme süreci, üretim alanı, kusurlu ürün müşteri memnuniyetsizliği gibi unsurların, en aza indirgendiği ideal bir üretim sistemidir (Krafchik, 1990).
Yalın hak ne demek?
İsimlerin hiçbir hâl eki almamış hâlleridir. Çoğul, iyelik ve bildirme eki almış olabilir. Bu durumda da yalın hâlde sayılırlar. Yalın haldeki isimler cümlede özne, belirtisiz nesne veya yüklem görevinde bulunabilir.
Yalın hizmet felsefesi nedir?
Yalın üretim hızı artırıp akış süresini azaltarak, ortaya çıkan israfları yok ederek üretimi verimli hale getirir. Tasarruf edilen kaynaklar daha fazla değer yaratacagından hem mevcut pazarlarda, hem de yeni pazarlarda gerçek yerini bulacaktır.