Modoratör
Efsanevi Üye
Yakını vefat eden biri nasıl teselli edilir?
Böyle bir süreçte kişiye yardımcı olacak en büyük adım:
- Yanında olmak,
- "Seni, acını, duygularını anlıyorum" şeklinde yaklaşmak,
- Ağlamasına ve ağıtlarına izin vermek,
- Ancak "Seni nasıl da özlemişti, son kez göremedi." gibi acısını yoğunlaştıracak cümlelerden uzak kalmak.
- İstediğinde yalnız kalmasına izin vermek,
Annesi ölen bir çocuğa nasıl davranılmalı?
Bilmeye: Çocuğa ebeveynin ölümü ona en yakın kişi tarafından dürüstçe açıklanmalı, beyaz yalanlar söylenmemeli. Duygularını ifade etmek isterse bunu destekleyen bir ortama: Çocuk ebeveynin ölümünün ardından konuşmak istemezse zorlanmamalı, ancak öfke, suçluluk, üzüntü gibi duygularını ifade edebileceğini de bilmeli.
Ölünün arkasından hangi dualar okunur?
Ölünün arkasından hangi dualar okunur?
Ölen kişi defnedildikten sonra yakınları Yasin, Tebareke, Amenerrasulü ve Rad surelerini okuyabilir. Dünyada bıraktıkları kimselerin onun adına yapacakları hayırdan ölen kimse faydalanabilecektir. Ölü kişiye dua ve sure okumak faydalı iken hatim indirmek daha efdaldir.
Vefat edenin 40 ında ne yapılır?
Vefat edenin 40 ında ne yapılır?
Ölü ardından giysileri fakirlere dağıtılır veya yakılır. Evde tutulmaz. Cenazenin gömüldüğü kırkıncı gün "kırk mevlidi" okutulur. Ölünün gömüldüğü 52'nci gün mevlit ve Yasin suresi okutulur; o gün ölünün etinin kemiğinden ayrıldığına inanılmaktadır.
Yakını ölen birine ne yazılır?
Taziyede bulunurken söylenebilecek bir takım sözler ise şu şekildedir; Merhuma Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. Allah geride bıraktıklarına sabırlar versin. Başınız sağ olsun.
Bir insan nasıl teselli edilir?
Doğru Teselli Yöntemleri
- Bir başkasını teselli etmenin yolları
- Şefkatli olmak zannettiğinden daha zor.
- Şefkat nedir ve ona neden ihtiyacımız var?
- Daha şefkatli olmanın yolları Anda ol. Farkındalıkla dinle. Kalbinle yaklaş Yargılamaktan Kaçın. Karşındakini anlamaya çalış Samimi ve açık ol.