Son Konular

Yağlar Kasa Dönüşmez

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Herkese merhaba bugün sizlere sıkça duyduğumuz bir yanlıştan bahsetmek istiyorum. Pekala, nedir bu yanlış? ''Yağları kasa çevirmek.'' Bilhassa spor yapan şahıslar için kullanılan bir cümle olan yağları kasa çevirmek maalesef gerçeği yansıtmamaktır. Sebebi esi yağımız adiposit hücrelerinden oluşması ancak kas kasımızı ise miyosit hücrelerinin oluşturmasıdır. Bu iki hücrenin birbirine dönüşme imkânı yoktur! Meskene geldik artık asıl mevzuya pekala ne yapabiliriz, yağlar kasa dönüşmüyorsa ben nasıl fit olacağım yahut o vakit neden spor salonuna gidiyoruz üzere sorulara karşılık vermeye.

Yağlar dönüşmez yakılır. Pekala, bu ne demek? Kalori kısıtlı bir diyet listesi ve fizikî aktivite ile gereksiniminiz olan güçten daha azını alıp daha fazla güç harcarsanız bedeniniz güç kaynağı olarak depoladığı yağları kullanmak zorunda kalacaktır. Bu sayede beden yükünüz aşağı taraflı hareket edip kilo vermenizi sağlayacaktır. Bu duruma kısacağı yağ kaybı yahut yağ yakma basamağı diyebiliriz. Bu döngüyü bedeniniz ülkü yağ oranına ulaşıncaya kadar devam ettirmelisiniz. Ülkü yağ oranı aralığına geldiğinizde ikinci başlıyor.

Kas kütlesi arttırmak. Yağları yaktık ve ülkü aralığa getirdik daha fit ve estetik bir beden için tabi ki kas kütlesine muhtaçlığımız var. Kas kütlesi güç açığı varken arttırılmaz bunun için ya gereksiniminiz olan enerjiyi tam olarak almalısınız ya da gereksiniminizden biraz fazlasını (+200-400 kalori) almalısınız. Yük idmanları, direnç idmanları tabi ki olmazsa olmazımızdır ancak ortalara ufak kardiyolar ekleyip buna ek core yani ( Karın) bölgesini çalışmayı da ihmal etmeyin. İşin en büyük kısmı tabi ki beslenme düzeninizden geçiyor unutmayın bedeniniz karbonhidrat, protein ve yağı istikrarlı bir formda almalıdır. Aksi takdirde gayenize ulaşmanız çok daha sıkıntı olacaktır.
Bu yazıdan çıkartacağımız en kıymetli sonuç olarak ''Tohumlar fidana fidanlar ağacaağaçlar da ormana dönüşür, fakat yağlar kasa" dönüşmez.

Yazımı bitirirken eklemek istiyorum ki bu süreçlerde kesinlikle profesyonel yardım alıp diyetisyen ile çalışmaktan çekinmeyin.

S

Ceviz

S

Sahurda Şeftali

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri