- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Yabancı Esten nasil Bosanilir?
Eşlerden herhangi birisinin yabancı uyruklu olması Türkiye'de boşanma davası açılabilmesinin önünde engel taşımayacak ve boşanma gerçekleşebilecektir. Boşanmanın istenilmesi durumunda bu boşanmada yetkili olan mahkeme hangisiyse o mahkemeye başvurularak boşanma davası açılabilecektir.
Eşinden ayrılmak istemeyen kadın ne yapmalı?
Eşinden ayrılmak istemeyen kadın ne yapmalı?
Boşanmayı isteyip istememek aslında boşanmanın neticesini değil, süresini etkilemektedir. Bu hususta eşin boşanmayı istememesi durumunda açılacak olan dava çekişmeli boşanma davası olacaktır. Dolayısıyla dava çekişmeli olarak yürütülecektir.
Boşanma aşamasındaki bir evlilik nasıl kurtarılır?
Boşanma aşamasındaki bir evlilik nasıl kurtarılır?
Boşanmanın Eşiğinde Bir Evlilik Nasıl Kurtarılır – 4 Basit Adım
- Adım 1- Bir (veya on) adım geri atın.
- Adım 2- Eşinizin yerine bir mil yürüyün.
- Adım 3- Nazikçe geri çekilin.
- Adım 4 – Yeni temel kurallar belirleyin ve her şeye yeniden başlayın.
Yabancı eş Türkiye'de boşanma davası açabilir mi?
Eşlerden birinin Türk, diğerinin yabancı ülke vatandaşı olduğu durumda yabancı eşin kendi ülkesinde boşanma davası açması mümkün olduğu gibi, Türk olan eş de Türkiye'de boşanma davası açabilir.
Eşlerden biri boşanmak istemezse dava ne kadar sürer?
Eşlerden biri boşanmak istemezse dava ne kadar sürer?
Boşanmanın rededilmesi durumunda ise aynı boşanma nedeniyle 3 yıl tekrar boşanma davası açılması mümkün olmayacaktır. 3 yıl beklenmesi durumunda eşler tekrar bir araya gelmemişler ise, kusuru aranmaksızın aile mahkemesince boşanmaya karar verilir.
Boşanmak istemeyen eşten nasıl Boşanılır?
Boşanmak istemeyen eşten nasıl Boşanılır?
Eşlerden biri boşanmak istemezse ancak diğer taraf evlilik birliğini devam ettirmek isterse boşanmak isteyen taraf, boşanma davasını "çekişmeli" olarak açması gerekmektedir.
Boşanmada kadın evi terk ederse nafaka alabilir mi?
Herhangi bir geçerli neden olmadan veya keyfi olarak yapılan evi terk etme durumlarında ise kadın veya erkeklerin nafaka ya da tazminat alması mümkün değildir.
Yabancı uyruklu eş nafaka alabilir mi?
Yabancı uyruklu eş nafaka alabilir mi?
Buna göre, ister Türk vatandaşı, ister yabancı ülke vatandaşları süresiz olarak nafaka talep edebilmektedir. Ayrıca, yine aynı kanuna göre nafaka alacaklısı olmak için boşanmada en fazla diğer eş kadar kusurlu olmak ve boşanmayla yoksulluğa düşecek olma şartı getirilmiştir.