- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Wir nasıl Çekimlenir?
Özneye göre fiil çekimleri
Fahren nasıl bir fiil?
Almancada "fahren" fiili düzensiz fiillerden olup çekimi de bu sebeple öğrenilmesi gereken ve sıkça kullanılan fiillerden birisidir. Almancada en fazla kullanılan bir fiil olan "fahren" fiilini Türkçeye "gitmek ya da bir araçla gitmek" şeklinde çevirmek mümkündür. Fakat gitmek, binmek olarak da kullanılır.
Peki neye göre perfekt yardımcı fiil olarak sein ya da haben alıyor bu fiiller diye sorarsak şöyle bir cevabımız olacaktır; bir yerden ayrılarak herhangi bir yana doğru yapılan bir hareket, bir ilerleyiş veya bir yere doğru gidiş gösteren fiiller Perfekt yardımcı fiil olarak sein yardımcı fiilini kullanır.
Sie ne zaman kullanılır?
Çoğul bir ortama da saygı amaçlı yaklaşabilir. Yani Sie ile hem tekil hem de çoğul kişilere resmiyet ve kibarlık katmak için kullanılan bir hitap zamiridir diyabiliriz. Dikkat edilecek bir husus var. Türkçe bir cümlede şahıs zamirleri cümlenin anlamını bozmadan kaldırılabilir.
Almanca fiil çekimleri ne demek?
fiil çekimi {isim} Konjugation {diş.}
Machen fiil çekimi nedir?
Özneye göre machen fiilinin geçmiş zaman yani "Praeteritum" çekimi ise şöyledir: Ich machte. (Ben yapıyordum.) Du machtest. (Sen yapıyordun.) Er,sie, es machte. (O yapıyordu.)
Fahren Almanca ne demek?
fahren [fahrend|gefahren] {fiil} sürmek {fi.} kullanmak {fi.} gitmek {fi.}
Almancada Hem Haben Hem de Sein ile Kullanılan Fiiller Hangisinin ne zaman kullanılacağına verilebilecek en genel cevap fiilin transitiv veya intransiv olmasıdır. Eğer fiil transitiv (geçişli), yani nesne alıyorsa yardımcı fiili haben, intransitiv (geçişsiz), yani nesne almıyorsa yardımcı fiil sein olur.
Almanca er sie es ne demek?
Almanca'da ise er/sie/es "o" zamiri yerine kullanılır. Er: erkek cinsinden olan isimler için"o", sie: bayan cinsinden olan isimler için "o", es ise: cansız ve nesneler için "o" anlamına gelmektedir.
Leben düzenli mi?
Almancada en fazla kullanılan fiillerden olan "leben" fiili, düzensiz bir fiil olup Türkçe manası yaşamak, hayatta olmak, sağ olmaktır.