- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Windows Kullanıcı Hesabı Denetimi nasıl kapatılır?
Kullanıcı Hesabı Denetimi ayarlarını değiştir'e tıklayın. Kullanıcı Hesabı Denetimi ayarlarını belirlemek için kaydırıcıyı yukarı veya aşağı kaydırın. Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni kapatmak için kaydırıcıyı en aşağıya (Hiçbir zaman bildirme) kaydırın. Tamam seçeneğine tıklayın.
UAC nedir nasıl açılır?
Başlat'a gidin ve Denetim Masası'nı açın. Sistem ve Güvenlik'i seçin. Güvenlik ve Bakım altında, Kullanıcı Hesabı Denetimi ayarlarını değiştir'i seçin.
UAC nasıl çalışır?
Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC), Windows işletim sistemlerindeki bir güvenlik bileşenidir. UAC, kullanıcıların sık kullanılan görevleri kullanıcı değiştirmek, oturumu kapatmak veya Farklı Çalıştır özelliğini kullanmak zorunda kalmadan, ister yönetici yetkileri olmadan, ister yönetici olarak gerçekleştirmelerini sağlar.
Disable UAC ne demek?
Eğer SQL gibi özel bir uygulamayı cluster yapıyorsanız veya Third Party backup ürünü kullanıyorsanız olası problemlerin yaşanmaması için önerim UAC'ın (User Account Control Settings) kapatılmasıdır.
UAC'nin açılımı Universal App Campaign tam Türkçe çevirisiyle Evrensel Uygulama Kampanyalarıdır. Google Ads'in kampanya türlerinden App Promotion yani Uygulama Kampanyaları'nın eski ismidir. Ancak hala birçok dijital pazarlamacı bu kampanyalara kısaca UAC olarak seslenir.
Denetim Masası Aygıtlar ve yazıcılar nedir?
Aygıtlar ve Yazıcılar: Bilgisayarınıza bağlanmış olan tüm yazıcı ve diğer aygıtları görüp, bu aygıtlar için özel olarak seçenekleri belirlemenize yardımcı olur. Bölge: Bilgisayarınız için saat dilimi, dil ve bölge ayarları yapmanızı sağlar. Böylece Windows'u kullandığınız bölgeye göre kişiselleştirebilirsiniz.
Denetim Masası nda neler bulunur?
Ağ ve Paylaşım Merkezi.