Modoratör
Efsanevi Üye
Windows disk Görüntüsü nedir?
Disk görüntüsü de denilen ISO dosyası bir veri CD'si veya DVD'sinin bütün içeriğini aynen içeren tek bir dosyadır. ISO dosyasından CD veya DVD yazdığınızda bu yeni diskte, orijinal diskteki aynı klasör, dosya ve özellikler olur. ISO formatındaki bir dosyayı "Sanal bir DVD" olarak düşünebilirsiniz.
Windows disk yansıması nedir?
Windows disk yansıması nedir?
ISO dosyaları, CD veya DVD'lerin içeriğine dair bir yansıma dosyasıdır. Diğer bir ifade etme şekliyle, mevcut DVD veya CD'nin . iso uzantısıyla tek bir dosya haline getirilmesidir. ISO dosyaları günümüzde pek çok farklı amaçla kullanılabilir.
PC ISO ne demek?
PC ISO ne demek?
ISO, bir CD ya da DVD üzerinde bulunan tüm bilgilerin tıpatıp saklanabildiği, açılışta başlatma özelliklerinin (bootable) korunabildiği bir arşiv biçimidir.
UltraISO nedir ne işe yarar?
UltraISO, ISO kalıp dosyaları oluşturmak, düzenlemek, ISO dosyalarını CD-DVD ye yazmak ve kalıp biçimlerini dönüştürmede kullanılır. 20 Nisan 2002 tarihinde UltraISO'nun birinci sürümü EZB System tarafından shareware olarak piyasaya sürülmüştür.
Pes dosyası nasıl açılır?
Pes dosyası nasıl açılır?
Çözüm: PES Dosyanızı Açmak için File Magic'i kullanın Tam dosya biçimine bağlı olarak PES dosyanızı açmak için File Magic [download] gibi evrensel bir yazılım görüntüleyici kullanabilirsiniz. PES dosyalarınızı ve yüzlerce başka dosya türlerini bir programla açmak için bugün File Magic'i indirin.
Img uzantılı dosya nasıl açılır?
Img uzantılı dosya nasıl açılır?
Yöntem #1: Windows'ta IMG dosyası açma işlemi:
- Adım #1: Dosya Gezgini'ni açın.
- Adım #2: IMG dosyasının bulunduğu klasörü açın.
- Adım #3: IMG dosyasını çift tıklayarak görüntüleyin.
- Adım #4: IMG dosyasını sürükle – bırak yöntemi ile istediğiniz bir klasöre taşıyın.
ISO nasıl kullanılır?
Diğer bir yöntem ise, ISO yapma programı kullanmak. Bu ISO programı üzerinden istediğiniz dosyaları sanal disk kalıbı içine yerleştirip, ardından da yazdırarak, uzantısı ".iso" şeklinde olan bir sanal diske sahip olmanızı sağlıyor. Dosyayı ISO yapma işlemi de bu kadar basit.
ISO dosyası oluşturma nedir?
ISO dosyası oluşturma nedir?
ISO, bir CD, veya DVD'nin içerindeki tüm dosyaların kalıbı olan dosya uzantısıdır. Herhangi bir CD veya DVD dosyanın içerisinde yer alan dosyaların tümü kolaylıkla bir. ISO dosyasına çevrilerek başka medya araçlarına da, aktarmak için kullanılabilmektedir.