Modoratör
Efsanevi Üye
Wifi kaç kişi bağlı öğrenme?
Modeme bağlı cihazları görme işlemleri:
- Adım #1: Modem arayüzüne girin.
- Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.)
- Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.
Wifi yöneticisi nedir?
Ağ yöneticisi, bir kuruluşun bilgisayar ağını kurmak, güncel tutmak ve tasarlandığı şekilde işletmekten sorumludur. Birden fazla bilgisayar veya yazılım platformu kullanan şirketler, farklı sistemleri koordine etmek ve birbirine bağlamak için bir ağ yöneticisine ihtiyaç duyar.
Wifi beni neden atıyor?
Wifi beni neden atıyor?
Bu sebeplerden bazılarını şöyle sıralayabilirim: Wifi bağlantın yeterince güçlü olmayabilir. Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin.
Kaçak internet kullanımı nasıl anlaşılır?
Eğer modeminizin kablosuz bağlantı ışıkları sürekli yanıp sönüyor ve o anda sizin internete bağlı cihazınız bulunmuyor ise kaçak kullanım olabilir. Fakat telefonunuz dahil tüm cihazlarınız kapalı olduğu bir an olmalı.
Modeme Kimler bağlı uygulama?
Fing adlı uygulama işte burada devreye giriyor. Uygulama, ağınıza bağlanan cihazların MAC adreslerine kadar birçok bilgiyi karşınıza çıkarıyor. Eğer ağınızı bilmediğiniz bir cihazın kullandığını görürseniz mutlaka MAC adresini not edin, çünkü bu adresi kullanarak o kişinin ağınıza erişimini tamamen engelleyeceksiniz.
Ağ yöneticisine nasıl girilir telefon?
Ağ yöneticisine nasıl girilir telefon?
- Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
- Ağ ve internet. İnternet'e dokunun. Bu seçeneği bulamıyorsanız değiştirmek istediğiniz ayarı arayın.
- Alt kısımdan Ağ tercihleri'ne dokunun.
- Bir seçeneğe dokunun. Seçenekler telefona ve Android sürümüne göre değişir.
Wi-Fi de bağlı internet yok ne demek?
İnternete aynı ağa bağlı herhangi bir cihazınızdan erişemiyorsanız, sorun muhtemelen yönlendiricinizden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, ADSL kablonuzun yönlendiricinize doğru bağlandığından emin olun. Değilse, yönlendiriciden bir kez çekip çıkarın ve tekrar takın.
Internetimi başkasının kullanmasını nasıl engellerim?
Giriş yaptıktan sonra soldaki menüden (yeri modemden modeme değişebilir) Firewall'ın altındaki "MAC Filtreleme" seçeneğine basın. Sonra buradaki, "MAC Filtreleme Etkin" seçeneğine basın ve aşağıda engellemek istediğiniz cihazların MAC adresini seçip, "ekle"ye basın. Bu işlem bittikten sonra "Kaydet" deyin.
Kaçak internetin cezası nedir?
Kaçak internetin cezası nedir?
Bilişim Sistemine Girme Suçunun Cezası (TCK 243) Bilişim sistemine girme suçunun cezası şu şekildedir: Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir (TCK m.243/1).