Son Konular

WDR ne ise yarar?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

WDR ne işe yarar?

WDR (Wide Dynamic Range), oluşan görüntülerde yaşanan ışık parlamalarını engellemeye yarayan özelliktir. WDR, dilimizde geniş dinamik aralık olarak tanımlanmaktadır. WDR (Wide Dynamic Range), oluşan görüntülerde yaşanan ışık parlamalarını engellemeye yarayan özelliktir.

Blc modu nedir?

Back Light Compensation (Arka Işık Dengeleme); Kameradan arkadan gelen ışığın bastırılarak (dengelenerek) görüntü üzerindeki karanlık alanların detaylandırılmasını otomatik sağlayan bir kamera özelliğidir.

Hlc özelliği nedir?

Hlc özelliği nedir?
HLC(Yüksek ışık telafisi): Görüntü içinde parlak noktaları maskeleyerek, kameranın ışıktan daha az etkilenmesini, ışık kaynağı çevresindeki detayların (plaka, yüz, tabela vb ) daha net görüntülenmesini sağlayan bir teknolojidir.

IP kamera WDR Nedir?

IP kamera WDR Nedir?
Wide Dinamic Range;Işığın az olduğu veya ışığın yoğun olduğu(parlak) yerlerde ışığı ortalama düzeye getirerek gerekli olan yüksek kaliteli ve doğru görüntünün elde edilmesini sağlar. Çerçeve alanlarının pozlandırmasını dijital olarak ayarlar.

DWDR ne demek?

Digital Wide Dynamic Range; Işığın az veya yoğun olduğu durumlarda, ortalama bir aydınlık düzeyi belirleyerek kameranın net ve kaliteli görüntü almasını sağlar.

Video Motion hangi acil durumlarda kullanılır?

CCTV Sistemlerinde hareket algılamanın ( video motion ) amacı, yüksek güvenlik gerektiren yerlerde sürekli olarak hareket varlığının izlenmesidir. Bu işlem bir güvenlik görevlisi tarafından yapılamaz, çünkü bir insan bir CCTV veya PC monitörüne en fazla 20‐30 dakika sürekli olarak dikkatinin verebilir.

Hlc açılımı nedir?

Hlc açılımı nedir?
holiday & leisure club, artan tatil secenekleri ile, üye ailelere, yurt içerisinde gerçeklestirecekleri tatiller icin, ekonomik ve pratik çözümler getirmek amacı ile kurulduğunu iddia eden firma.

Roi özelliği nedir?

Roi özelliği nedir?
Return on investment, bir diğer adı ile ROI, temel olarak yatırımın verimliliğini değerlendirmek için kullanılan bir işlemdir. Sadece tek bir yatırım için değil, birden fazla yatırım içinde yapılabilen bu işlem bu özelliği ile yatırımlar arası bir karşılaştırma yapmak için de kullanılmaktadır.

Kamera OSD menü nedir?

OSD veya açılımıyla On Screen Display, birçok monitör, ve görüntü cihazının üzerinde yer alan ekran için çeşitli ayar seçeneklerinin sunulduğu bir menüdür. Menü üzerinde basit fonksiyonlu düğmeler yardımıyla hareket edilebilir ve kullanıcı yalnızca menüde yer alan tanımlı seçeneklerden birini seçebilir.

DMSS nedir?

Bir çok dvr cihazını sorunsuz olarak destekleyen ücretsiz bir Android işletim sistemi uzaktan izleme uygulaması.

Dijital WDR Nedir?

Dijital WDR Nedir?
Kamera içerisindeki bir yazılım sayesinde, karanlık alanların otomatik olarak aydınlatılmasını ve aydınlık alanların koyulaşmasını sağlar. Buna dijital WDR denir.

Stop motion video nasıl yapılır?

Stop motion video nasıl yapılır?
Adım adım stop motion video nasıl yapılır?
- Birinci adım: bir görsel taslak oluşturma.
- İkinci adım: kamerayı kurma.
- Üçüncü adım: resim yapmaya başlama.
- Dördüncü adım: fotoğrafları VSDC'de birleştirme.
- Beşinci adım: başlık ekleme.
- Altıncı adım: ses ekleme.
- Yedinci adım: stop motion videoyu dışa aktarma.
- Canlandırılan oyuncaklar.

Stop motion kaç kare?

Stop motion tekniği; kamerayı objeye karşı ayarlayıp tek kare çekip sonra objeyi biraz hareket ettirip yeni bir kare çekmek ve bunu tekrarlayarak animasyonu tamamlamaktır. Çekilen tek kare resimleri ardı ardına dizip (her saniye için 15-24 kare) oynatılması ile hareket elde edilir.

WDR (Geniş Dinamik Aralık), bir kamera veya görüntü işleme sistemi özelliği olup, oluşan görüntülerdeki ışık parlamalarını engellemeye yardımcı olur. Işığın az veya yoğun olduğu durumlarda, WDR teknolojisi sayesinde ortalama bir aydınlık seviyesi belirlenir ve bu sayede net ve yüksek kaliteli görüntüler elde edilir.

BLC (Back Light Compensation) modu ise, kameradan gelen arka ışığın bastırılarak görüntü üzerindeki karanlık alanların detaylandırılmasını sağlayan bir kamera özelliğidir. Bu özellik, arkadan gelen ışığın etkisini azaltarak daha dengeli bir görüntü elde etmeyi amaçlar.

HLC (Yüksek Işık Telafisi) özelliği ise, görüntü içindeki parlak noktaları maskeleyerek kameranın ışıktan daha az etkilenmesini sağlar. Bu teknoloji sayesinde, ışık kaynağı çevresindeki detaylar daha net bir şekilde görüntülenebilir.

IP kamera WDR (Geniş Dinamik Aralık) özelliği de, benzer şekilde ışığın az veya yoğun olduğu yerlerde ışığı ortalama düzeye getirerek yüksek kaliteli ve doğru görüntüler elde edilmesini sağlar. Bu özellik çerçeve alanlarının pozlandırmasını dijital olarak ayarlayarak daha iyi sonuçlar verir.

DWDR (Dijital Geniş Dinamik Aralık) ise, ışığın az veya yoğun olduğu durumlarda kameranın net ve kaliteli görüntü almasını sağlayan bir özelliktir. Bu teknoloji sayesinde kameranın görüntüleri daha iyi aydınlatılır ve detaylar daha belirgin hale gelir.

Toparlarsak, WDR, BLC, HLC ve DWDR gibi özellikler, görüntü kalitesini artırmak ve kamera performansını iyileştirmek amacıyla kullanılan önemli teknolojilerdir.

Boulanger ne demek?

RDW-SD dusuklugu ne anlama gelir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt