- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
WCM PD Pillar nedir?
WCM'DE ALANLAR Hangi alanlarda hangi kayıpların yoğunlaştığını saptayıp "model alanlar" seçildikten sonra bu alanlarda o alanların tüm çalışanları ile birlikte çalışmaları yürütecek Pillar Teams (Alan Takımları) ve Pillar Leaders (Alan Liderleri) seçilirler.
QC Pillar nedir?
Önceden belirlenmiş şartların sürdürülmesi ve üretim uygunluğunun garanti altına alınması için çalışır. En düşük maliyetle, en iyi kaliteyi hedefleyen bir yaklaşım ve pillar yönetimidir.
Teknik Pillar nedir?
10 teknik pillar ve 10 yönetimsel pillar bulunmaktadır. Teknik pillarlar; çalışanların güvenliği ve çevreyi korumayla malzeme tedariğinden başlayarak, müşterilere kaliteli ürünler teslim edilmesine kadar olan tüm lojistik ve üretim faaliyetlerinin hepsini kapsamaktadır.
WCM metodolojisi nedir?
açılımı world class manufacturing (dünya klasinda uretim) olan, üretimdeki rekabeti arttırmak ve geliştirmek için kullanılan bir metodolojidir. wcm çatısı altında 10 adet teknik 10 adet yönetimsel pillar bulunur. genel itibariyle bu pillarların hedefi sıfır hata, sıfır arıza, sıfır stok ve sıfır iş kazasıdır.
WCM mühendisi nedir?
Dilimizdeki karşılığı Dünya Klasında Üretim Sistemi olan WCM (World Class Manufacturing), organizasyon içerisindeki tüm süreçlerin performansında dünya klasında seviyeye erişmeyi hedefleyen kapsamlı bir iyileştirme modelidir.1990′ ların başında Avrupalı ve Japon uzmanların işbirliği ile tanımlanarak literatürdeki …
Dünya Klasında üretim Nedir?
Yalın üretim temeline dayandırılan dünya klasında üretim (World Class Manufacturing-WCM); sürekli iyileşme temelinde üretim performansını arttırabilmek için en iyi uygulamaları arayan, operasyonel mükemmelliği ve rekabetçiliği hedefleyen bir üretim yaklaşımıdır.
WCM puanı nedir?
WCM DENETİMLERİ Denetimlerde teknik ve yönetsel her alan 0-5 arasında bir puanla değerlendirilmekte olup , 20 alan olduğu dikkate alındığında WCM Programının ilgili fabrikadaki başarısı 100 puan üzeriden değerlendirilmektedir.
Yalın üretim mühendisi ne demek?
Yalın üretim; en az kaynak kullanarak en kısa sürede, en ucuz ve hatasız olarak üretimi, müşteri taleplerine göre gerçekleştirme esasına dayanır. Yalın üretim mühendisi üretimin tüm aşamalarında gerekli fizibilite çalışmaları yaparak, iş süreçleri hususunda projeler planlayan ve raporlama yapan kişidir.
Üretim Mühendisi olmak için üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitim veren Mühendislik Fakültelerinde bulunan Makine Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Biyokimya Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği gibi mühendislik bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.
Üretim mühendisi; imalat sektöründe çalışan firmalarda önemli role sahip olan, bilgisayar destekli tasarım ve imalat makinelerine hakim, bilgisayar kontrollü tezgahlar hakkında bilgi sahibi olan ve üretim sürecinde teknolojik ürünlerin kullanımını takip eden kişiye verilen mesleki unvandır.
Üretim uzmanı nasıl olunur?
Üretim planlama uzmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.
DÜNYA KLASINDA ÜRETİM – WCM Karsan, üretimde mükemmellik ve sürekli iyileşme ilkeleri doğrultusunda üretim yönetim metodolojisi olarak, rekabet gücünü sistematik bir biçimde iyileştirme ve geliştirme yöntemi olan Dünya Klasında Üretim (WCM-World Class Manufacturing) Yönetimini benimsemiştir.
WCM s nedir?
Yalın Üretim mühendisi nasıl olunur?
Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren mühendislik fakültelerinde yer alan lisans programlarından mezun olmak gerekir. Genel olarak endüstri, gıda, makine, mekatronik, elektrik gibi mühendislik bölümlerinden mezun olanlar, istekleri doğrultusunda yalın üretim mühendisi olarak belli bir dalda uzmanlaşır.