Modoratör
Efsanevi Üye
Wampmanager nedir?
WAMP Server Kurulumu ve WAMP Server Kullanımı WAMP (Windows / Apache, / MySQL, / PHP, ve Python), Windows, işletim sistemi platformu üzerinde çalışma yeteneğine sahip olan sunucu, ve bilgisayarlarda kullanarak web, sunucusu inşa etmeye yardımcı olan bir takım web uygulamaları bütünüdür.
WAMP Server 64 nedir?
WAMP Server 64 nedir?
WAMP Server nedir? WAMP Server programı Apache web sunucusu, PHP yorumcusu, MySQL veritabanı sunucusu ve PhpMyAdmin veritabanı yönetim uygulamasını tek yerden kurmanızı ve yönetmenizi sağlayan bir paket programdır.
WAMP Server Nasıl Kullanılır?
Wamp server'ı kısayoluna tıklayarak veya Başlat > Programlar > Wamp Server içinden seçerek çalıştırınız. Wamp server'ı çalıştırdığınızda sağ alt köşede, bilgisayar saatinizin yanında kırmızı bir wamp ikonu belirecek. Bu ikon sırasıyla önce sarı daha sonra yeşil renk olacaktır.
Xampp Control Panel ne işe yarar?
Xampp Control Panel ne işe yarar?
Sunucunuzu web sunucusu olarak kullanmanızı kolaylaştıran yazılımdır. Bu sayede kendi sunucunuzu bir hosting ortamına dönüştürür. Son derece basit bir arayüze ve pratik bir kullanım şekline sahip olan Xampp, yalnızca sunucunuz üzerinden çalışır ve dışarıdan erişimi engeller.
XAMPP ne değildir?
XAMPP yazılım paketi, web sektöründe açık kaynak kodlu olarak geliştirilen ve kurum yapan açısından kolaylıkla yüklenerek hazır hale getirilebilen bir web sunucusu yazılımıdır. XAMPP paketlerinin ücretsiz kullanım avantajı olması da öne çıkmaktadır.
Bitnami wordpress nedir?
Bitnami wordpress nedir?
joomla!, drupal, mediawiki, wordpress, subversion, jasperserver vb web uygulamalarının tüm bağımlılıklarını tek pakette toplayan açık kaynak kodlu bir proje.
XAMPP nasıl kullanılır?
Xampp kurulumu
- Adım 1: Xampp kurulumu yükleme sihirbazı ile başlar next' e tıklayarak devam ediyoruz.
- Adım 2: Bu adımda yüklemek istediğimiz componentleri seçmemiz gerekiyor.
- Adım 3: Bu adımda uygulamayı yüklemek istediğimiz konumu belirtmemizi istiyor.
- Adım 4: Next' e tıklayarak kuruluma devam ediyoruz.