Modoratör
Efsanevi Üye
W 8 vergi formu nedir?
W-8BEN, ABD kişisi olmayan bireysel eğitmenlere yönelik en yaygın formdur. "Yabancı uyruklu bir kişi" ve "stopaja tabi bir miktarın" (ABD kişisi olan öğrencilerden elde edilen Udemy kazançları gibi) intifa hakkı sahibiyseniz W-8BEN formunu doldurmanız gerekir.
W-8BEN W 8ECI nedir?
W-8BEN W 8ECI nedir?
W-8ECI formu, ABD'de ticaret veya ticaret yapan bir ortaklıkta yabancı bir yurttaş olmanız durumunda stopajınızı azaltmanıza yardımcı olacak başka bir formdur. W-8BEN Formunda olduğu gibi, bu form, tipik bir kimlik bilgisini ve beklenen gelirin doğasının ayrıntılı bir tanımını gerektirir.
Youtube vergi bilgileri nedir?
İçerik üreticilerinin Youtube ve Google üzerinden paylaştıkları içeriklerin içerisinde yerleştirilen reklamlardan ötürü elde edilen gelirlere adsense geliri, bunların vergilendirilmesine de adsense vergisi denir.
W 8 nedir?
W 8 nedir?
W-8 Formu nedir? W-8 formları; yabancı bireylerin ve işletmelerin ABD vergi mükellefi olmadıklarını belgelemek ve vergi amaçları için yürürlükte olan anlaşma imtiyazlarını talep etmek için kullanılır.
W 8ECI nedir?
W-8ECI: ABD dışı kişi veya kurumlar tarafından, ABD'de yapılan bir ticaret veya işle etkin biçimde bağlantılı bir ABD kaynaklı gelir alan intifa hakkı sahipleri olduklarını belgelemek için kullanılır.
Google Adsense vergi nasıl ödenir?
Google Adsense vergi nasıl ödenir?
Google Adsense Vergisi Nereye Ödenir?
- Bulunduğunuz vergi dairesine bizzat giderek ödeme yapabilirsiniz.
- İnteraktif Vergi Dairesi web sitesine giderek ödeme yapabilirsiniz.
- Anlaşmalı bankaların ATM'lerini, internet ve mobil bankacılık hizmetlerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz.
YouTube vergisi nasıl verilir?
Elde edilen gelirler için örneğin, yıllık 10.000 TL vergi matrahı olan bir YouTuber %15'lik vergi dilimine girecek ve 1.500 TL gelir vergisi ödeyecektir. Burada dikkat edilmesi gereken konu; YouTube'dan ya da sponsorlardan elde edilen gelirlerden, birçok gider kaleminin vergi matrahı hesaplanırken düşülebilmesidir.