Modoratör
Efsanevi Üye
Volkswagen üretimi durdu mu?
Volkswagen, Wolfsburg fabrikasında üretimi kısmen durdurma kararı verdi. Buna göre 60 bin çalışanı olan fabrika tek vardiya ile çalışacak. Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, çip tedarik sorunu nedeniyle firma ülke içindeki 14 tesisindeki 27 üretim bandını geçici durduracak.
Renault üretimi neden durdu?
Renault üretimi neden durdu?
Küresel çip krizi, bilgisayar ve cep telefonu piyasasını da olumsuz etkilese de en çok otomobil üreticileri bu krizin etkisi altında kaldı. Çip krizi nedeniyle Oyak Renault daha önce 16 Haziran-26 Temmuz arasında üretim durdurma kararı aldı.
Volkswagen sedan üretimi durdu mu?
Volkswagen sedan üretimi durdu mu?
Autocar, Passat sedanın Avrupa'daki üretimi ve satışının sona erdiğini resmen duyurdu. Uzun tavanlı Passat Variant ise bir jenerasyon daha gördükten sonra durdurulacak. PASSAT SEDAN NEDEN SON BULDU? Wolkswagen, Passat'ın üretimine 2023 yılında son vermeyi daha önceden planlıyordu.
Volkswagen Passat 2022 üretimi durdu mu?
2022 Passat Sedan'ın son yılı olarak tarihe geçecek. Otomobil dünyası, bir süredir Volkswagen Passat'ın yolun sonuna geldiğini biliyor. Ancak Gino Bottaro, bu sürecin erkene çekildiğini açıkladı. Bottato'ya göre Passat Sedan üretimi, bu itibarıyla son bulacak.
Dünyada araba üretimi ne durumda?
Dünyada araba üretimi ne durumda?
Bu kapsamda; 2021 yılında toplam üretim 2020 yılına göre yüzde 2 azalarak, 1 milyon 276 bin 140 adet, otomobil üretimi ise yüzde 8 azalarak 782 bin 835 adet oldu. Traktör üretimiyle birlikte toplam üretim ise 1 milyon 331 bin 643 adede ulaştı.
Renault fabrikası neden kapandı?
Renault fabrikası neden kapandı?
Otomotiv sektöründe küresel bazda yaşanan ve birçok markayı zora sokan çip krizi nedeniyle Renault, Bursa'daki fabrikasını 24 Ocak Pazartesi gününden itibaren 15 günlüğüne kapatacak.
Symbol uretimi Türkiye'de neden durdu?
SYMBOL ÖNEMLİ BİR KOZDU Euro normlarına uygun olması için gereken bu yatırımı yapmamız halinde Symbol'ün fiyat avantajı kalmayacaktı. Araç başına maliyeti artacaktı. O yüzden biz de üretimini bitirmek zorunda kaldık" dedi.