- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Veri etiketleyici ne yapar?
Veri etiketleme, yapay zeka uygulamaları için verileri bilgiye dönüştüren bir süreçtir. Eğitim verileri, belirli bir kullanım senaryosu için uygun şekilde sınıflandırılmalı ve etiketlenmelidir. En yaygın şekilde kullanılan veri türleri, metin, ses, görüntü ve videodur.
Etiketlenmiş veri ne demek?
Veri etiketleme temel olarak görsel, yazı veya ses verisinin insanların algıladığı özelliklerle işaretlenmesi ve anlamlandırılmasıdır. Örnek vermek gerekirse, veriler bir otonom araç projesi için etiketleniyorsa görseldeki arabaların etiketlenmesi beklenebilir.
Yapay zeka veri etiketleme nedir?
Veri etiketleme, verideki anlamları yapay zekaya tanıtma olarak da düşünülebilir. Etiketlenen veriler toplanarak eğitim setini oluşturur ve model bu set ile eğitilir. Etiketler sayesinde yapay zekanın öğrenme süreci bilgi ile donatılmış olur.
Google veri etiketleme nedir?
Google Tag Manager (GTM) tanımı, kullanıcılarına, seçilen bir web sitesindeki trafik hakkında daha ayrıntılı bilgiler elde etmek için URL'lere (web siteleri) küçük özel veya şablon kod parçaları (etiketler) eklemelerine olanak tanıyan bir etiket yönetim sistemi (TMS) olduğunu belirtir.
Veri kovanı ne zaman?
Ödemeler Şubat 2021 sonrası düzenli olarak her ayın ilk 5 günü içerisinde yapılır (ilk ödeme Mart 2021 olacak şekilde).
Sosyal medyada etiketleme ne demek?
Birisini etiketlediğinizde, onun profiline giden bir bağlantı oluşturursunuz. Bunun anlamı şudur: Kişiyi etiketlediğiniz gönderi kişinin zaman tüneline de eklenebilir.
Google Ads Remarketing nedir?
Google Remarketing, yeniden pazarlama sistemidir. Yani, daha önce web sitenizi ziyaret etmiş olan bir kullanıcının; sitenizde gezdiği sayfalarla veya incelediği ürünlere ilgili reklamları, sitenizden ayrıldıktan sonra diğer internet alanlarında görmesidir.
Veri kovanı nedir?
Veri Kovanı temel olarak herhangi bir ham verinin etiketlenme yoluyla niteliklendirilmesini hedeflemektedir. Yapay zeka ve ilgili alanlarda yapılan çalışmalarda sistemlerin eğitilmesi ya da veri bilimi (data science) çalışmaları için nitelikli veriye ulaşma noktası olarak Veri Kovanı kullanılabilecektir.