Modoratör
Efsanevi Üye
VENTOLIN içinde kortizon var mı?
ventolin, astım ve koah tedavisinde kullanılan kısa etkili inhalerdir, içinde kortizon yoktur, kilo aldırmaz. ancak sempatik aktivasyon nedenli bazı kişilerde çarpıntı ve titreme yapabilir. kısa etkili olduğu için 1-2 saat sonra etkisi geçebilir, bu nedenle uzun etkili symbıcort ve foster gibi ilaçlar daha etkilidir.
Bronkodilatörler nelerdir?
Bronkodilatörler nelerdir?
Bronkodilatör, astım tedavisinde kullanılan ve bronkodilatasyon yaparak etki gösteren bir Astım ilaçları alt grubudur. Bronşları genişleterek oksijen alımını artırırlar.
Ventolinin içinde ne var?
Ventolinin içinde ne var?
VENTOLIN selektif beta2 adrenerjik reseptör agonistleri adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir. Etkin madde olarak salbutamol içerir. VENTOLİN nebüller normal serum fizyolojik içinde salbutamol çözeltisi içeren plastik ampullerdir. Her nebül 2.5 ml çözelti içerir.
Ventolin zararlı mı?
VENTOLIN kullanımı kan şekerinizin seviyesinin artması gibi metabolik değişikliklere yol açabilir. Şeker hastasıysanız doktorunuzu bilgilendiriniz. Erken doğum sancılarının önlenmesi amacıyla kullanıldığında annede akciğer ödemi, kalp kasının kansız kalması ve tansiyon yükselmesi gibi yan etkiler gelişebilir.
Alerjik astım olduğumu nasıl anlarım?
Alerjik astım olduğumu nasıl anlarım?
Bu daralmalar alerjik astım belirtilerini ortaya çıkarmaktadır.
- Kuru öksürük krizleri.
- Nefes darlığı
- Hırıltılı solunum.
- Nefes alıp verirken ıslık sesi çıkması
- Göğüs ağrısı veya göğüste baskı hissi.
Ventolin nedir prospektüs?
Ventolin nedir prospektüs?
VENTOLIN selektif beta2 adrenerjik reseptör agonistleri adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir. Etkin madde olarak salbutamol içerir ve akciğerlerdeki hava yollarını genişleterek daha kolay nefes alıp vermenizi sağlar. VENTOLIN karton kutu içinde, 100 tabletlik blisterler halinde bulunmaktadır.
Ventolin hava kaç saatte bir verilir?
Doz 5 mg'a kadar çıkarılabilir. Tedavi günde 4 kez tekrarlanabilir. Çok ağır hava yolu tıkanması olan yetişkinlere hastanede çok sıkı medikal gözetim altında günde 40 mg'a kadar yüksek dozlar uygulanabilir. Ventolin günün herhangi bir saatinde, aç ya da tok kullanılabilir.
Ventolinin yan etkileri nelerdir?
Ventolinin yan etkileri nelerdir?