Son Konular

Veni Vidi kim?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Veni Vidi kim?

Veni, vidi, vici sözü Latince bir sözdür. Bu sözü Jül Sezar 21 asır önce Pontus kuvvetlerini yendiğinde Roma, Anadolu'nun tek hakimi haline gelmiştir. Bu olaydan sonra Sezar burada 'veni vidi vici' demiştir. Yani savaş için 'geldim, gördüm, yendim' demiştir ve bu sözü söylemiştir.

Zile Kalesi tüneli kaç km?

Zile Kalesi tüneli kaç km?
Tokat Kalesi'nin turizme kazandırılması için önemli bir adım atıldı. Kalenin içindeki gizli geçidin açılması için çalışmalara hız verildi. Bir dönem zindan olarak kullanılan ve Kont Dracula'nın esir tutulduğu ileri sürelen kalede 350 metre uzunluğundaki tünel açılak.

Ünlü Roma imparatoru Julius Sezar Veni Vidi Vici Yani diğer bir deyişle Geldim, gördüm, yendim sözünü hangi şehir için söylemiştir?

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın, Basforos Kralı II. Pharnake'ye karşı zafer kazandıktan sonra, meşhur "Veni, vidi, vici" (geldim, gördüm, yendim) sözünü söylediği yer olan Tokat Zile Kalesi, her yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Tokat iline 62 kilometre uzaklıkta olan Zile, 54 bin 368 nüfuslu bir ilçe.

Vini vici ne tarz?

Vini vici ne tarz?
Kendi kuşaklarının en hızlı yükselen psytrance sanatçıları olarak kabul edilen, yaptıkları trackler ile kıtalar arası bir bütünlük oluşturup dinleyicisine büyüleyici ve otantik bir sound sunan Vini Vici, Alteza Night konspeti ve Flexanima sunumu ile 3 Haziran'da yeniden İstanbul'da!

Zile Kalesi ni kim yaptı?

Bu hesaba göre Zile 4000 yıllık bir tarihi geçmişe sahiptir. Zile kalesinin (Anadolu'da bilinen tek dolma kaledir) Roma kumandanı SULLA tarafından yaptırılmış olması veya burada AMANOS Mabedi'nin bulunması ve muhterem anlamına gelen SİLLA denmesinden dolayı, Zile'nin ismi zamanla ZELA – ZİLE şeklini almış olabilir.

Tokat Zile kaç tane cami var?

Tokat Zile kaç tane cami var?
Zile'de Uzun Çarşı içerisinde bulunan ve yaklaşık 600 yıl önce yapılan musalla bölümü farklı hikâyesi ile dikkat çekiyor. İlçe genelinde 55 cami bulunmasına rağmen, hayatı kaybeden kişilerin cenaze namazı, 6 asırdan bu yana bu musallada kılınıyor.

Veni Vidi kim? sorusunun cevabı olarak, "Veni, vidi, vici" sözü Latince bir ifade olup Jül Sezar'ın Pontus kuvvetlerini yendiği zaman Roma'nın Anadolu'nun tek hakimi haline geldiği zamanı ifade eder. Sezar bu zafer sonrasında "geldim, gördüm, yendim" anlamına gelen bu sözü söylemiştir.

Zile Kalesi'ndeki tünelin uzunluğu 350 metredir. Tokat Kalesi'nin turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar kapsamında kale içindeki gizli geçidin açılması için bu tünel açılmıştır.

Ünlü Roma imparatoru Julius Sezar'ın "Veni, vidi, vici" yani "geldim, gördüm, yendim" sözünü Zile Kalesi'nde Basforos Kralı II. Pharnake'ye karşı kazandığı zafer sonrasında söylediği bilinmektedir. Zile, Tokat iline 62 km uzaklıkta olan bir ilçedir ve her yıl ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Vini Vici, kendi kuşağının en hızlı yükselen psytrance sanatçılarından biridir. Yaptıkları parçalarla dinleyicilere büyüleyici ve otantik bir ses sunan Vini Vici, Alteza Night konsepti ve Flexanima sunumu ile konserler vermektedir.

Zile Kalesi'ni Roma kumandanı SULLA'nın yaptırdığına dair bir bilgi mevcuttur. Zile'nin tarihi oldukça eskiye dayanmakta olup, Zile'nin isminin zamanla ZELA'dan ZİLE'ye dönüştüğü düşünülmektedir.

Son olarak, Zile'de 55 cami bulunmasına rağmen, ilçede Uzun Çarşı içinde yaklaşık 600 yıl önce yapılan musalla bölümü dikkat çekmektedir. Bu musalla bölümünde hayatını kaybeden kişilerin cenaze namazı 6 asırdan bu yana kılınmaktadır.

Baharatli Cips nasil yapilir?

BCR nedir Mikrobiyoloji?

1. Konular

1. 1.284.245
  2. Mesajlar

1. 1.670.668
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt