Son Konular

Vatandaslik denklik belgesi nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Vatandaşlık denklik belgesi nedir?

Bir kişinin adının ve/veya soyadının neden ne nezaman değiştirilidğini, değişiklikten önceki isimleri ile değişiklikten sonraki isimlerini gösteren ve resmi kurumlar tarafından düzenlenmiş olan her belge İsim Denklik Belgesidir.
Lisans denklik belgesi nasıl alınır?
Bu başvuru e devlet ya da YÖK resmi internet adresinden yapılır. Kurum tarafından ön inceleme başvuru yapıldıktan sonra gerçekleşir. Ön incelemede diplomanın teyit edilmesi yer alır. Bu işlem ilgili resmi kurumdaki kişiler tarafından yurt dışındaki temsilcilerle iletişim kurularak gerçekleşir.

Vatandaşlık denklik belgesi nasıl alınır?

İsim denklik belgesi, başvuru sahibinin yerleşim yerindeki İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alınır. 24 Nisan 2017 tarihinden itibaren Nüfus Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru talepleri kabul edilmemektedir. Başvuru sahiplerinin, ilgili başvurularını ve dilekçelerini yerleşim yerinin İlçe Nüfus Müdürlüğüne sunmaları gerekir.
Diploma denklik belgesi ne kadar sürede çıkar?
Adınıza bir dosya açılarak, detaylı şekilde başvurularınız ve dosyalarınız incelenecektir. Bu süreç iki ay kadar sürmektedir. İki ay sonunda denklik belgenizin verilmesine kadar verilir, başvurunuz reddedilir ya da seviye sınavına girmeniz şeklinde karar verilir.

Denklik süreci nedir?

Yükseköğretim Kurulunca tanınan bir yurt dışı yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans veya yüksek lisans diplomalarının, ilgili eğitim düzeyindeki kazanımlar bakımından Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğerliğinin tespit edilmesidir.
İsim denklik belgesi hemen alınır mı?
'İsim Denklik Belgesi' çıkarma işlemleri yoğunluk nedeniyle bazen 1-2 ayı bulabilmektedir. İsim denklik belgesi, başvuru sahibinin yerleşim yerindeki İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alınır. 24 Nisan 2017 tarihinden itibaren Nüfus Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru talepleri kabul edilmemektedir.

İsim denklik belgesi e devletten alınır mı?

İsim denklik belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden kolaylıkla sorgulanabilmektedir. Belgenin durumunu sorgulamak için öncelikle e-Devlet uygulamasına giriş yapmak gerekmektedir.

Aerobik nedir faydalari nelerdir?

Superonline Wifi 5G ne demek?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt