Modoratör
Efsanevi Üye
Vasi alım satım yapabilir mi?
Taşınmazların Durumu: Vasi ev satabilir mi? Medeni Kanunu m.444, vesayet altındaki kişilerin taşınmazlarının satışını, vesayet altındaki kişinin menfaatinin zorunlu kıldığı hallerde bir tamamlayıcı olgu olarak vesayet makamının iznine bağlamıştır. Satışın öncelikle vesayet altındaki kişinin menfaatine olması gerekir.
Bakım merkezinde kimler çalışabilir?
Kimler Özel Bakım Merkezinde Çalışabilir? Sağlık personeli: Hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni ve teknikeri ile yaşlı ve evde hasta bakım teknikeridir. Usta öğretici: En az ortaöğretim mezunu olan ve istihdam edileceği alanda mezun veya sertifika sahibi olduğunu belgelendiren öğreticilerdir.
Vasi mal alıp satabilir mi?
Vasi mal alıp satabilir mi?
Yani vasi o malı kendi isteğiyle satıp, o parayı da kendi banka hesabına yatırıp, kendisi istediği gibi tasarrufta bulunamaz. Bunun dışında mal satışı asla mümkün değildir. Bir kişiye vasi tayin edildiyse, artık o kişinin kendisi imza atarak herhangi bir satış yapabilme şansı da bulunmamaktadır.
Özel bakım merkezlerinde 08.00 1600 saatleri arasında bakılan her otuz altı engelli birey için kaç meslek personelinin çalıştırılması zorunludur?
b) Yatılı hizmet veren merkezlerde; 08.00-16.00 saatleri arasında bakılan her otuz altı engelli birey için bir mesleki personel ve bir sağlık personeli çalıştırılır.
Rehabilitasyon merkezinde kimler kalır?
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Kimler Eğitim Alabilir?
- Zihinsel Yetersizlik.
- İşitme Yetersizliği.
- Bedensel Yetersizlik.
- Görme Yetersizliği.
- Otizm ve Spektrum Bozukluğu/Yaygın Gelişimsel Bozukluk.
- Öğrenme Güçlüğü (Disleksi, Diskalkuli)
- Dil Konuşma Güçlüğü
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu.
Vasi hakları nelerdir?
Vasi hakları nelerdir?
Vasi, en basit tanımıyla reşit olmamış küçükler ile kanuni hakları kısıtlanmış kişilere mahkemece atanan yasal temsilcidir. Daha kolay anlaşılması açısından vasiyi, yasal hakları kısıtlanmış kişiler için 'veli' görevi gören kişi olarak tanımlayabiliriz.