Son Konular

Varlik envanteri ne demek?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Varlık envanteri ne demek?

Bilgi varlıklarının envanteri de aslında bildiğimiz envanter tanımlarına uygun olarak bilgi varlıkların detaylarıyla (adı, özellikleri, miktarı vb) gösterildiği bir listedir. Genellikle BGYS Sorumlusu tarafından hazırlanır; bilgi varlıkları adı ve diğer özellikleriyle bu tabloda yer alır.

Bilgi Güvenliği varlık değeri nedir?

Bilgi Güvenliği varlık değeri nedir?
Toplam Varlık Değeri: Varlığa yapılan gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik değerlendirmesi sonucunda ortay çıkan toplan varlık değeridir. Açıklama: Değerlendirmelerle ilgili yardımcı açıklamalar ve gerekli olabileceği düşünülen diğer bilgileri içerir.

ISO 27001 Risk Analizi safhası hangi ISO standart dökümanı referans göstermektedir?

Đş risklerini karşılamak amacıyla ISO/IEC 27002:2005'te ortaya konan kontrol hedeflerinin kurum içerisinde nasıl uygulanacağı ve denetleneceği ISO/IEC 27001:2005'te belirlenmektedir. Türkçe hali TSE tarafından sırasıyla TS ISO/IEC 17799:2005 ve TS ISO/IEC 27001:2005 isimleri ile yayınlanmıştır.

ISO 27001 belgesi nedir?

ISO 27001 belgesi nedir?
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası; ihtiyaç duyan tüm kurum ve kuruluşların bilgilerinin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirliklerini sağlamak için kurdukları Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin, bağımsız belgelendirme kuruluşlarının yaptıkları denetimler sonucu, istenilen kriterlere uygun olduğunun …

Bir bilgi varlığının en iyi tanımı nedir?

Bilgi varlığı, bulunduğu biçim ve cinsinden bağımsız olarak, kurumsal bilgilerdir. Müşteri bilgileri, ürün formülleri, kredi kartı numaraları, ister bir veritabanında dursun, ister taşınabilir bilgisayarın içindeki bir dosyada ya da basılı bir kâğıtta basılı halde olsun, kurum için aynı öneme sahip varlıklardır.

Bilgi güvenliği standartları nelerdir?

Bilgi güvenliği standartları nelerdir?
ISO/IEC 27001 bilgi güvenliği alanında dünya genelinde yaygın olarak kullanılan uluslararası standartlardan biridir. Söz konusu standart, kuruluşların, bilgi güvenliğinin en temel gereksinimleri olan "gizlilik", "bütünlük" ve "erişilebilirlik" ilkelerini sağlamasını amaçlamaktadır.

Varlık envanteri, bir organizasyonun sahip olduğu bilgi varlıklarının detaylı bir listesidir. Bu listede varlık adı, özellikleri, miktarı gibi bilgiler yer alır ve genellikle Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) Sorumlusu tarafından hazırlanır.

Bilgi Güvenliği varlık değeri, bir varlığın gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik gibi değerlerinin toplamıdır. Bu değer, varlığın güvenlik açısından ne kadar önemli olduğunu gösterir. Genellikle değerlendirmelerle ilgili açıklamalar ve diğer bilgiler de içerir.

ISO 27001 Risk Analizi aşaması, ISO/IEC 27001:2005 standardına referans göstermektedir. ISO/IEC 27001 standardı, bilgi güvenliği yönetim sistemi üzerine kurallar ve gereklilikler içeren bir standarttır. Türkçe versiyonu TSE tarafından TS ISO/IEC 17799:2005 ve TS ISO/IEC 27001:2005 şeklinde yayınlanmıştır.

ISO 27001 belgesi, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası olarak da bilinir. Bu belge, bir organizasyonun bilgi güvenliği yönetim sisteminin bağımsız bir kuruluş tarafından denetlenerek, belirlenen kriterlere uygun olduğunu gösteren bir belgedir.

Bir bilgi varlığının en iyi tanımı, o varlığın kurumsal bilgiler olduğudur. Örneğin, müşteri bilgileri, ürün formülleri, kredi kartı numaraları gibi bilgiler, bir veritabanında, bir dosyada ya da basılı halde olsa da kurum için önemli varlıklardır.

Bilgi güvenliği standartları arasında en yaygın olarak kullanılan uluslararası standartlardan biri ISO/IEC 27001'dir. Bu standart, organizasyonların bilgi güvenliğini sağlamak için gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik ilkelerini uygulamalarını amaçlar.

Kucuk kucuk beyaz sivilceler nasil gecer?

Trafo patlamasi nasil olur?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.699
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt