Editör
Efsanevi Üye
Uzmanlık başvurusu kaç yaşında yapılır?
Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekmektedir, g.
20 yaşında uzman çavuş olunur mu?
20 yaşında uzman çavuş olunur mu?
3-) Uzman erbaş başvurusunda yaş şartı nedir? Müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi yedi yaşını bitirmemiş olmak şartı aranmaktadır.
Sözleşmeli er olmak için kaç yaşında olacak?
Sözleşmeli er olmak için kaç yaşında olacak?
Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetini tamamlamış olanlar için; Başvuru yapılan yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olmak.
33 yaşında uzman çavuş olunur mu?
Uzman Erbaş Alımı Yaş Sınırı Uzman erbaşlık alımlarına 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını tamamlamamış adaylar başvuru yapabiliyor.
Jandarma olmak için KPSS gerekir mi?
Jandarma olmak için KPSS gerekir mi?
(1) Ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar (Mesleki nitelikli branşlara müracaat edecek ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar da dahil) KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. Adayların 2020-2021 yıllarından birine ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir.
Uzman çavuş olmak için KPSS şart mı?
Uzman çavuş olmak için KPSS şart mı?
b. 2022 yılı Sözleşmeli Jandarma Uzman Erbaş teminine yönelik başvuru yapacak; (1) Ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar (Mesleki nitelikli branşlara müracaat edecek ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar da dahil) KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir.
Sözleşmeli er olmak için şartlar neler?
a) Türk vatandaşı olmak. b) Bu Kanunda belirtilen öğrenim ile ilgili şartları taşımak. c) Sağlık ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. ç) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
18 yaşında sözleşmeli er olunur mu?
18 yaşında sözleşmeli er olunur mu?
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na alınacak olan Sözleşmeli Er başvuruları kapsamında adaylarda aranan en önemli şartlar arasında 25 yaşını doldurmamış olmak aranıyor. Bunun yanı sıra en az ilköğretim mezunu olmak ve askeri okullardan hangi koşullarda olursa olsun ilişiği kesilmemiş olma şartı aranıyor.
Askerlik yapmayan uzman çavuş olabilir mi?
Askerlik yapmayan uzman çavuş olabilir mi?
Askerlik şartı aranmayacak İlköğretim mezunu adaylarda ise KPSS puanı aranmayacak, başvuru kılavuzunda belirtilen esaslara göre sınavlara çağrılacaklar. Başvuracak adayların 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor. Adaylardan ayrıca askerlik hizmetini yapma şartı da aranmayacak.