Modoratör
Efsanevi Üye
Uzman öğretmen kaç yıl?
KARİYER BASAMAKLARI Başöğretmenliğe ise uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunan, en az 240 saatlik Başöğretmenlik Eğitim Programı'nı tamamlayan, başöğretmenlik için öngörülen mesleki gelişim çalışmalarını tamamlayan ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan uzman öğretmenler başvurabilecek.
Kimler uzman öğretmen sayılır?
Uzman öğretmen unvanı için yapılacak yazılı sınava başvuruda bulunacak öğretmenlerde; yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla aday öğretmenlik dâhil öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunmak, öğretmen olarak görev yapıyor olmak, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak, öğretmenlerin mesleki …
Uzman öğretmen unvanı nasıl alınır?
MADDE 12- (1) Uzman öğretmen unvanı için yapılacak yazılı sınava başvuruda bu- lunacak öğretmenlerde; a) Yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla aday öğretmenlik dâhil öğretmen- likte en az on yıl hizmeti bulunmak, b) Öğretmen olarak görev yapıyor olmak, c) Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak …
Uzman öğretmenlik farkı ne kadar?
Uzman öğretmenlik farkı ne kadar?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 16 yıl önce bir kez tanıdığı hakla 83 bin 350 kişiyi uzman öğretmen, 100 kişiyi de başöğretmen yaptı. Öğretmenlik Meslek Kanunu yaklaşık 3 ay önce çıktı. Böylece, uzman öğretmenlere bin 310 lira, başöğretmenlere 2 bin 620 lira maaş farkı ödenmesi ilk kez yasal statüye kavuştu.
Kaç uzman öğretmen var?
Kaç uzman öğretmen var?
"1300 civarında başöğretmen var" Uzman arkadaşlarımız ona göre daha çok. Mesela biz sınava girip uzman olduğumuzda aşağı yukarı 20 bin civarında arkadaşımız bunu başarmıştı. Yasa geçtikten sonra fiilen 1300 kişi başöğretmenliğe geçecek. Uzmanlar da fiilen 17-18 bin civarında olabilir, bunlar geçmiş olacak."
Uzman öğretmenlik ne zaman?
UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN? Takvime göre eğitim programının başvuruları 01-10 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacak olup uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-05 Eylül 2022, başöğretmenlik eğitimleri ise 18 Temmuz-19 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Alanında uzman öğretmen kime denir?
Öğretmenlik kariyer basamaklarından birisidir. Öğretmenlerden adaylık dönemi hariç 7 yılını dolduranlar Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları sınavından geçerler. Bundan sonra öğretmenlik hayatında yaptığı iş ve işlemlerle değerlendirilerek başarılı olan öğretmenlere uzman öğretmen kıdemi verilir.
Uzman öğretmenlik sinavina kimler girebilir?
Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı'na, yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla adaylık dahil öğretmenlikte 10 yıl hizmeti bulunan öğretmenler başvurabilecek.
Uzman öğretmenlik sınavında ne soruluyor?
Uzman öğretmenlik sınavında ne soruluyor?
Uzman Öğretmenlik Sınav Soru Kapsamları….Milli Eğitim Mevzuatı Eğitim Öğretim Sistemi Testi.
- Türkçe Testi (54)
- Genel Kültür Testi (36)
- Eğitim Öğretim Testi (72)
- Milli Eğitim Mevzuatı Eğitim Öğretim Sistemi Testinde (18) soru sorulmuş olup, sınav oturum süresi ise 180 dakika sürmüştür.
Başöğretmenlik sınavına kimler girebilir?
Başöğretmenlik sınavına kimler girebilir?
Başvuru şartları Başöğretmenliğe ise uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunan, en az 240 saatlik Başöğretmenlik Eğitim Programı'nı tamamlayan, başöğretmenlik için öngörülen mesleki gelişim çalışmalarını tamamlayan ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan uzman öğretmenler başvurabilecek.
Kadrolu öğretmenler ne kadar maaş alıyor?
Memur ve memur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 25.65 oranında zammı hak etmiş oldu. Yapılan son zamla birlikte en düşük memur maaşları da değişti. Öğretmenler 6354 lira, polisler 9599 lira, hemşireler 6733 lira, vaizler ise 6449 lira Maaş alacak.
2022 uzman öğretmenlik sınavı ne zaman?
Uzman ve başöğretmenlik yazılı sınavı 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Yazılı sınav sonuçları ise 12 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.
Uzman öğretmen nasıl olur?
Uzman Öğretmen Nasıl Olunur? Meslekte en az on yılını doldurmuş, eğitim programlarını tamamlayarak sınavda başarılı olan her öğretmen, 'uzman öğretmen' unvanına sahip oluyor. Yüksek lisans eğitimini tamamlayan öğretmenler uzman öğretmenlik sınavından muaf tutuluyor.
Uzman öğretmenlik ne zaman uygulanacak?
Uzman öğretmenlik ne zaman uygulanacak?
Öğretmenlik Meslek Kanununun "Yürürlük" başlıklı 11. maddesindeki; "Madde 11- (1) Bu Kanunun 8 inci maddesi 15/1/2023 tarihinde, diğer maddeleri yayımı tarihinde yürürlüğe girer." hükümleri gereğince; halihazırdaki 83.350 uzman öğretmen ve 100 başöğretmen bu tazminat düzenlemesinden 15/1/2023 tarihinde yararlanacaktır.
Uzman öğretmenlik sınavına kimler girebilir?
Uzman öğretmenlik sınavına kimler girebilir?
Başöğretmenliğe ise uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunan, en az 240 saatlik Başöğretmenlik Eğitim Programı'nı tamamlayan, başöğretmenlik için öngörülen mesleki gelişim çalışmalarını tamamlayan ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan uzman öğretmenler başvurabilecek.