- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Uzman öğretmen başöğretmen nasıl olunur?
Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır. Yazılı sınavda başarılı olanlara başöğretmen sertifikası düzenlenir. (3) Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlar uzman öğretmen unvanı için öngörülen, doktora eğitimini tamamlayanlar ise başöğretmen unvanı için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulur.
Kimler Basogretmen olabilir?
Kimler Basogretmen olabilir?
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu'na göre, öğretmenlik, aday öğretmenlik döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere 3 kariyer basamağına ayrılacak. 10 yıllık uzman öğretmenlerin de başöğretmenlik eğitimleri olacak ve tamamlayanlar başöğretmen olarak atanacak.
Başöğretmenlik sınavı ne zaman 2022?
Uzman ve başöğretmenlik yazılı sınavı 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Yazılı sınav sonuçları ise 12 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.
Uzman öğretmenlik başvuruları ne zaman?
Uzman öğretmenlik başvuruları ne zaman?
İşte, Uzman Öğretmenlik Sınavı hakkında bilgiler… Takvime göre eğitim programının başvuruları 01-10 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacak olup uzman öğretmenlik eğitimleri 18 Temmuz-05 Eylül 2022, başöğretmenlik eğitimleri ise 18 Temmuz-19 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Uzman öğretmen kaç yılda olunur?
Meslekte ez an on yılını doldurmuş ve eğitimini tamamlayarak sınavda başarılı olan öğretmenlere uzman öğretmen unvanı verilecek.
Uzman öğretmenlik sınavından kaç puan almak gerekir?
Uzman öğretmenlik sınavından kaç puan almak gerekir?
MADDE 24- (1) Yazılı sınav, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için ayrı ayrı olmak üzere yılda bir defa yapılır. Bu sınavlarda 100 puan üzerinden 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır.
Başöğretmenlik için kaç yıl?
UZMAN ÖĞRETMENLİK – BAŞÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı'na, yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla adaylık dahil öğretmenlikte 10 yıl hizmeti bulunan öğretmenler başvurabilecek.
Başöğretmenlik kaç yıl?
Başöğretmenlik kaç yıl?
Öğretmenlerin özlük haklarını artırmayı mali ve çalışma şartlarını iyileştirmeyi ihmal etmediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, başöğretmenlik unvanının 10 yıl uzman öğretmen olarak görev yapıp eğitimlerini tamamlayarak sınavdan geçenlere verileceğini açıkladı. 10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp …
Uzman öğretmenlik başvurusu nereden yapılır?
Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler, eğitim programına MEBBİS üzerinden başvuruda bulunacaklardır.
Uzman öğretmen nasıl olunur?
Uzman öğretmen nasıl olunur?
Uzman Öğretmen Nasıl Olunur? Meslekte en az on yılını doldurmuş, eğitim programlarını tamamlayarak sınavda başarılı olan her öğretmen, 'uzman öğretmen' unvanına sahip oluyor. Yüksek lisans eğitimini tamamlayan öğretmenler uzman öğretmenlik sınavından muaf tutuluyor.