Son Konular

UZEM sinav sistemi nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

UZEM sınav sistemi nedir?

Online Sınav Sistemi: Ara sınavlarınızı(vizeler) sınav tarihi geldiğinde internet üzerinden verin. Uzaktan eğitimde vize sınavlarınız internet üzerinden gerçekleştirilir. Sınavların şekli, dersin hocasına göre klasik ya da çoktan seçmeli olarak değişmektedir. Online Sınavlar başlamadan (en az 15 dk.)

Örgün eğitimden uzaktan eğitime geçiş var mı?

Bir kısım öğrenciler yaşam koşulları veya zorunda oldukları bazı durumdan dolayı örgün eğitim programında okuyamamaktadır. Bu öğrencilerin örgün eğitimden açık ya da uzaktan eğitim programına geçiş yapabilme hakları bulunmaktadır.

UZEM sınavları yüz yüze mi?

UZEM sınavları yüz yüze mi?
12- Uzaktan öğretim derslerinin sınavları yüz yüze mi yoksa çevrimiçi mi olacak? 2021-2022 eğitim-öğretim yılında üniversitemizde okutulacak uzaktan öğretim derslerinin sınavları tıpkı diğer derslerinki gibi yüz yüze yapılacaktır.

UZEM Final sınavları nasıl oluyor?

UZEM Final sınavları nasıl oluyor?
Final sınavları 27 Mayıs-7 Haziran 2020 tarihleri arasında, bağlı olduğunuz birimin internet sayfasında ilan edilen gün, saat ve şekilde (çoktan seçmeli, açık uçlu, ödev, proje, performans vb.) uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılacaktır. Sınavın şekli, tarihi ve saatini ders sayfanızdan da takip edebilirsiniz.

Uzaktan eğitime geçiş var mı?

"Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" in 6/4 maddesinde "Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir.

Uzaktan eğitim için üniversite sınavına girmek gerekiyor mu?

Uzaktan eğitime başvura bilmek için ÖSYM tarafından hazırlanan sınava girip yeterli taban puanı almamız gerekmektedir. Bunun dışında herhangi bir lisans eğitimi programına kayıtlı isek veya mezun olmuşsak uzaktan eğitim programlarında sınavsız şekilde faydalanabiliriz.

OMÜ UZEM sınavları yüz yüze mi?

OMÜ UZEM sınavları yüz yüze mi?
Çevrimiçi (online) Vize Sınavları dışında tüm sınavlar Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Yerleşkesi içerisinde bulunan Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu binalarında yüz yüze gerçekleşecektir.

UZEM sınav sistemi, uzaktan eğitim kapsamında öğrencilere online sınav imkanı sunan bir sistemdir. Öğrenciler, ara sınavlarını (vizeler) internet üzerinden yapabilmektedirler. Uzaktan eğitimde vize sınavları internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Sınavların formatı, dersin hocasının tercihine göre klasik veya çoktan seçmeli olabilmektedir. Online sınavlar, başlamadan en az 15 dakika öncesinden erişilebilir olmaktadır.

Örgün eğitimden uzaktan eğitime geçiş imkanı bulunmaktadır. Bazı öğrenciler, yaşam koşulları veya zorunlu durumlar nedeniyle örgün eğitim programında devam edememekte ve uzaktan eğitim programına geçiş yapabilmektedirler.

UZEM sınavlarında, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında uzaktan öğretim derslerinin sınavları diğer dersler gibi yüz yüze gerçekleştirilmektedir.

UZEM final sınavları, öğrencilerin bağlı oldukları birimin internet sayfasında duyurulan tarih ve formatta (çoktan seçmeli, açık uçlu, ödev, proje, performans vb.) uzaktan eğitim sistemi üzerinden gerçekleşmektedir. Sınavların formatı, tarihi ve saati ders sayfasından takip edilebilmektedir.

Uzaktan eğitime geçiş için yükseköğretim kurumlarında önlisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında açık veya uzaktan öğretimden diğer programsına yatay geçiş yapılabilmesini düzenleyen mevzuata dayanılmaktadır.

Uzaktan eğitime başvurabilmek için ÖSYM tarafından yapılan sınavlara girip yeterli taban puanı almış olmak gerekmektedir. Ayrıca, lisans eğitimi almış veya devam eden kişiler sınavsız şekilde uzaktan eğitim programlarına katılabilmektedirler.

OMÜ UZEM sınavları, çevrimiçi (online) vize sınavları hariç olmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Yerleşkesi'nde bulunan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu binalarında yüz yüze gerçekleştirilmektedir.

En iyi isletim sistemi hangisi?

Isletim sistemi ne ise yariyor?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.680
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt