Modoratör
Efsanevi Üye
Uzayda kaç tane evren var?
Bu diğer sayı: sonsuz. Bazı fizikçilere göre uzay-zaman sürekliliği tam anlamıyla sonsuz ve cep evren diye adlandırılan değişik özelliklere sahip sonsuz sayıda evren var.
Paralel evren de ne var?
Çokluevren sonlu ve sonsuz var olan olası evrenlerin hipotezsel bütünüdür ve bu evrenler var olan her şeyi -bütün mekan, zaman, madde ve enerji ile birlikte fizik kanunları ve fiziksel değişimleri- kapsar. Bu evrenlere "paralel evrenler" ya da "alternatif evrenler" de denir.
Kaç tane paralel evren var?
Sicim teorisine göre kainatta birbirinden kopuk olan en az 10 üzeri 500 evren var.
Paralel evrenler var mı?
Paralel evrenler var mı?
Çoklu Evrenler yaygın olarak kullanılan adıyla paralel evren kavramı, Büyük Patlamanın yanı sıra, diğer fizik problemlerine de bir çözüm sağlamaya adaydır. Bu evrenlere "paralel evrenler" ya da "alternatif evrenler" de denir. Çoklu Evrenler'de özel bir evren olmadığı gibi, tek bir Çoklu Evren modeli de yok.
Paralel Evrendeki Ben ne demek?
Paralel Evrendeki Ben ne demek?
paralel evrendeki ben neysem, tam tersi şu an bu evrendeki ben. an itibari ile, çok çok uzak bir galaksinin, 5 uydulu bir gezegeninde, plajda üstsüz bir şekilde yaratık kovalayandır. tersi pis değildir.
Soğuk leke nedir?
Eskiden astronomlar Soğuk Leke adı verilen süper boşluğun çevreden daha az madde, yani daha az sayıda galaksi içerdiği için soğuk olduğunu düşünüyordu. Buna göre Soğuk Leke'nin içinde, uzaya sudaki hava kabarcıkları gibi dağılan küçük boşluklar var ve bu boşluklar dış uzaydan daha az sayıda galaksi içeriyor.
Kainat ve Evren aynı mı?
Evren veya Kâinat, gezegenler, yıldızlar, gökadalar ve diğer tüm madde ile enerji yapıları dahil olmak üzere uzay ve zamanın tamamı ve muhtevasıdır.
Paralel evrende olmak ne demek?
Paralel hayat ne demek?
Paralel hayat ne demek?
iki kisinin birbirlerinden haberi olmadan ayni cok belirgin olaylari yasayip ayni tepkileri vermeleri ve ayni sekilde etkilenip , ayni sekilde degismeleri . uzayda yaşam yoktur, ama paralel yaşamlar vardır.
Samanyolu Galaksisi gibi kaç galaksi var?
Samanyolu Galaksisi gibi kaç galaksi var?
"Evrende Samanyolu'na benzer, içinde milyarlarca yıldız barındıran kaç galaksi daha var" sorusuna cevaben ilk gerçekçi hesap, Hubble Uzay Teleskobu'nun verileriyle yapılan tahminlere dayanıyordu. Bu gözlem sonucunun teorik modellerle birleştirilmesiyle evrende 2 trilyon galaksi olduğuna dair bir sonuç ortaya çıktı.