Editör
Efsanevi Üye
Uzaktan öğretim farkı nedir?
Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.
Uzaktan eğitim ve Açıköğretim aynı mı?
UZAKTAN ÖĞRETİM ve AÇIK ÖĞRETİM FARKI Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretimde derse devam ve katılım zorunluluğu bulunur, Açık Öğretimde devam ve katılım zorunluluğu yoktur.
UZEM görüntülü mü?
UZEM görüntülü mü?
Öğrenciler de derse görüntülü ve sesli olarak bağlanabiliyor, ders içerisinde soru sorabiliyor, dosya paylaşımları yapabiliyorlar. Eş zamanlı yapılan dersler kayıt altına alınıyor ve daha sonra tüm öğrenciler, bu kayıtlar sayesinde istedikleri her an o dersi tekrar takip edebiliyor.
Neden uzaktan eğitim olmalı?
Zengin, gelişmiş ve etkileşimli araçlarla ders işleme imkanı sağlar. Öğretim ortamı ve içeriğe 7 gün 24 saat erişim olanağı verir. Geleneksel eğitimden yararlanmayan kişiler için vazgeçilmezdir. Bir işte çalışmak zorunda olanların hem ailesine zaman ayırabillerini hem de öğrenimlerine devam edebilmelerini sağlar.
Açık ve uzaktan öğrenme ne demek?
Açık ve uzaktan öğrenme, öğrenenlerin birbirlerinden ve öğrenme kaynaklarından zaman ve/veya mekân bağlamında uzaktan olduğu, birbirleriyle ve öğrenme kaynaklarıyla etkileşimlerinin uzaktan iletişim sistemlerine dayalı olarak gerçekleştirildiği öğrenme sürecidir (Aydın, 2011).
UZEM geçme notu kaç?
UZEM geçme notu kaç?
Geçme Notu Final Sınavından Minimum 50 almak şartıyla, dersin ortalaması 50 olan öğrencilerimiz dersi geçmiş sayılmaktadır. Ortalaması 50 geçen fakat Final sınavından 50 puanın altında kalan öğrenci dersten direkt kalmaktadır.
UZEM vize sınavları nasıl oluyor?
Uzaktan eğitimde vize sınavlarınız internet üzerinden gerçekleştirilir. Sınavların şekli, dersin hocasına göre klasik ya da çoktan seçmeli olarak değişmektedir. Online Sınavlar başlamadan (en az 15 dk.) sınav adresini açıp bilgisayar başında hazır bulununuz.
Uzaktan eğitim neden daha iyi?
Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar. Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. ek harcamaları ortadan kaldırır. Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.