Son Konular

Uzaktan egitim icin neler gerekli?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Uzaktan eğitim için neler gerekli?

Uzaktan eğitimin sürdürülebilir ve erişilebilir olması için kesintisiz, güvenli ve hızlı internet gerekiyor. Uzaktan eğitim sürecinin öğrenme kaybına neden olmaması için, özellikle senkron eğitim aracı sanal sınıf ve online sınıf uygulamalarında da iyi bir Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç duyuluyor.

Insanlar açık ve uzaktan öğrenmeye neden ihtiyaç duydu?

Insanlar açık ve uzaktan öğrenmeye neden ihtiyaç duydu?
Bu bulguya göre, açık ve uzaktan öğrenme daha çok çalışan yetişkin öğrenenlere hitap etmektedir. Ulaşılan bulgular en yüksek tercih nedenlerinin sırasıyla zaman esnekliği, mekân esnekliği ve yeni kariyer fırsatları elde etmek olduğu belirlenmiştir.

Uzaktan eğitim hangi durumlarda yapılır?

Uzaktan eğitim hangi durumlarda yapılır?
Uzaktan Eğitim; Evlilik, askerlik, çocuk sahibi olma gibi nedenler sebebi ile eğitimine ara veren kişilere kaldığı yerden devam etme şansı verir. Uzaktan Eğitim; Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar. Uzaktan Eğitim; Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkanı sağlar.

Üniversitelerde uzaktan eğitim var mı?

Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak" şeklinde açıklama yaptı.

Üniversite tercihleri uzaktan eğitim nedir?

Üniversite tercihleri uzaktan eğitim nedir?
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.

Uzaktan eğitim kimler için geçerli?

Uzaktan eğitim kimler için geçerli?
Uzaktan Eğitim herkes için uygundur ve örgün eğitim sisteminin dezavantajlarının pek çoğunu ortadan kaldırır. Yaşam düzeninizi değiştirmeksizin eğitim görme hakkı verir. Örgün öğretimde bulunan ; Maliyet (İl dışından gelen öğrenciler için yurt, öğrenci evi vb. harcamalar)

Uzaktan eğitim mi yoksa Açıköğretim mi?

UZAKTAN ÖĞRETİM ve AÇIK ÖĞRETİM FARKI Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretimde derse devam ve katılım zorunluluğu bulunur, Açık Öğretimde devam ve katılım zorunluluğu yoktur.

Uzaktan eğitim için gerekenler arasında kesintisiz, güvenli ve hızlı internet bağlantısının önemli olduğu belirtilmiş. Böylece uzaktan eğitim süreci daha verimli ve etkili bir şekilde yürütülebilir. Özellikle senkron eğitim araçları olan sanal sınıf ve online sınıf uygulamalarında yeterli bir Wi-Fi bağlantısının bulunması gereklidir.

Açık ve uzaktan öğrenmeye olan ihtiyaç, genellikle çalışan yetişkin öğrencilere hitap etmektedir. Araştırmalar, bu öğrencilerin zaman esnekliği, mekân esnekliği ve yeni kariyer fırsatları elde etme gibi nedenlerle bu tür eğitimleri tercih ettiklerini göstermektedir.

Uzaktan eğitim genellikle evlilik, askerlik, çocuk sahibi olma gibi nedenlerle eğitimine ara veren bireylere, kendi öğrenme hızında öğrenme imkanı sağlar. Aynı zamanda bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme olanağı sunar.

Üniversitelerde uzaktan eğitim uygulamaları mevcuttur. Özellikle pandemi döneminde üniversiteler uzaktan eğitim modeline geçiş yapmış ve online dersler vermeye başlamışlardır.

Uzaktan öğretim, öğrenci ve öğretmenin kampüse gitmeden, tamamen sanal ortamda interaktif bir şekilde dersler alıp verdiği bir sistemdir. Bu sayede öğrencilerin ve öğretim üyelerinin zamandan ve mekandan bağımsız olarak eğitim alması mümkün hale gelmektedir.

Uzaktan eğitim herkes için geçerli ve örgün eğitim sistemine alternatif olabilir. Hem maliyet açısından avantaj sağlar hem de yaşam düzenini değiştirmeden eğitim alma imkanı sunar.

Uzaktan öğretim ve açık öğretim arasındaki farklar incelendiğinde, derse devam ve katılım zorunluluğunun uzaktan öğretimde bulunduğu, ancak açık öğretimde bu zorunluluğun olmadığı görülmektedir. Her iki sistem de öğrencilere zaman ve mekandan bağımsız olarak eğitim alma imkanı sunmaktadır.

C degisken Nedir?

Basmakalip ornek nedir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt