Editör
Efsanevi Üye
Uyuşturucu karteli ne demek?
Güvenlik güçlerine pusular kuran, hasımlarını ve engel olarak gördüğü kişileri infaz eden karteller, kokain, eroin, metamfetamin ve esrar gibi uyuşturucu maddelerin yanı sıra silah, akaryakıt, maden, avokado, alkol, narenciye ve insan kaçakçılığı yapıyor.
Kartelin topluma zararı nedir?
Nitekim kartellerin bizatihi varlıkları rekabeti olumsuz etkilemekte, kartel üyeleri daha az üretim ve yatırım ile daha fazla kâr elde ederken, teşebbüslerin haksız kazancı tüketicilerin refah kaybı ve kaynakların etkinsiz dağılımına yol açmaktadır.
Kartelleşme suçu ne demek?
Tekelci sermaye piyasasında, birtakım ticaret, üretim kuruluşlarının, genellikle kazanma veya başka kuruluşlara karşı tutunabilme vb. amaçlarla aralarında dayanışma birliği kurmaları.
Pazarlama karteli ne demek?
Pazarlama karteli ne demek?
Kartel, aynı sektör ya da pazarda faaliyet gösteren farklı işletmelerin serbest piyasa rekabet koşullarını bırakarak bir araya gelip tek bir işletme gibi davranarak, tekelleşmeleridir.
Rekabet Hukuku kartel nedir?
Rekabet Hukuku kartel nedir?
Kartel, rakipler arasında gerçekleşen fiyat tespiti, pazar paylaşımı, arz miktarının kısıtlanması veya kotalar konması, ihalelerde danışıklı hareket edilmesi gibi rekabeti sınırlayıcı anlaşma ve/veya uyumlu eylemlere işaret eden ortak kavramdır.
Tröst Nedir özellikleri?
İki veya daha fazla sayıda işletme arasında belirli amaçları gerçekleştirmek üzere yapılan, karşılıklı güvene dayalı, süreli ve hiçbir yasal bağlayıcılığı olmayan yazılı veya sözlü anlaşmalardır. İşletmeler centilmenlik anlaşmalarını genellikle rekabete karşı korunmak amacıyla yaparlar.
Tröst özellikleri nelerdir?
Tröst ne demek? (Ekonomi) (Trust) Firmaların tek bir yönetim altında birleşmeleri durumudur. Kartellere benzetilebilirler. Fakat birleşen firmaların tüzel kişiliklerinin sona ermesi ve karteller gibi geçici olmamaları, onları kartellerden ayırır. Tröstler piyasayı denetim altına alan dev kuruluşlardır.
Tekel uygulaması nedir?
Tekel veya monopol, bir pazarda belirli bir ürün için üretici ya da dağıtımcı olarak tek bir firmanın bulunması durumudur. Bir monopol, rakip firmaların daha düşük fiyat koyması korkusu olmadan kendi fiyatını belirleme gücüne sahiptir.