Editör
Efsanevi Üye
Uygulamalı psikoloji ne yapar?
Araştırma-temelli uygulama bakış açısını benimser ve psikolojik bozuklukların bütüncül şekilde nedenlerini anlamayı, gerektiğinde tanılamayı ve psikoterapi müdahaleleriyle tedavi edilmesini amaçlamaktadır.
Uygulamalı psikolojinin kurucusu kimdir?
Lightner Witmer (d. 28 Haziran 1867, Philadelphia, ö. 19 Temmuz 1956, Bryn Mawr, Pennsylvania), klinik psikoloji hareketinin öncüsü Amerikalı psikologdur. 1896'da dünyanın ilk psikoloji kliniğini açmıştır.
Uygulamalı Sosyal Psikoloji nedir?
Uygulamalı Sosyal Psikoloji nedir?
Uygulamalı sosyal psikoloji, psikolojinin geleneksel uygulama alanlarının dışına çıkarak (sosyal) psikolojinin kuramsal ve görgül birikimini toplumsal sorunların çözümü ve toplumsal refahın arttırılması adına uygulanan müdahale ve uygulamaları bütüncül bir yaklaşım çerçevesinde sunmaktadır.
Psikolojinin uygulamalı alanları nelerdir?
Psikolojinin uygulamalı alanları nelerdir?
Öte yandan psikolojinin uygulama alt alanları ise başlıca adli psikoloji, çevresel psikoloji, danışmanlık (rehberlik) psikolojisi, din psikolojisi, eğitim/okul psikolojisi, endüstri ve örgüt (iş ve çalışma) psikolojisi, fizyolojik psikoloji, klinik psikoloji, nöropsikoloji, psikofarmakoloji, sağlık psikolojisi, spor ve …
Klinik psikolog nelerle ilgilenir?
Klinik psikoloji bireyin zihinsel, davranışsal ve duygusal bozukluklarını inceleyen psikoloji dalıdır. Psikoterapi yöntemlerini sıklıkla kullanan klinik psikoloji; araştırma, öğretim ve program geliştirme konularıyla da uğraşmaktadır.
Wundt kimdir neler başarmıştır?
Wilhelm Maximilian Wundt (16 Ağustos 1832 – 31 Ağustos 1920), Alman fizyolog, psikolog, filozof, profesör, tıp doktoru ve modern psikolojinin kurucularından. Almanya Leipzig'de 1879 yılında ilk psikoloji laboratuvarını kurarak deneysel psikolojinin adımlarını atmıştır.
Psikoloji biliminin uygulama yöntemleri nelerdir?
Psikoloji biliminin uygulama yöntemleri nelerdir?
Bir psikoloğun temel faaliyetleri şu şekildedir :
- Öğretme.
- Klinik uygulama Yönetim.
- Temel araştırma.
- Psikolojik test uygulama.
- Danışmanlık uygulaması
- Uygulamalı araştırma.
- Endüstriyel danışmanlık.
- Klinik araştırma.