Editör
Efsanevi Üye
Uygulama bilimleri Fakültesi nedir?
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren yükseköğrenim kurumları statüsündedir. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Fakültelerin verdiği akademik eğitimi yanı sıra mesleğe yönelik uygulamalı eğitimi ile doğrudan meslek sahibi olunması sağlanır.
Uygulamalı sosyal bilimler nedir?
Literatürde uygulamalı sosyal bilimler, toplumsal alanlara yönelik ve stajla beraber uygulama eğitimlerinin verildiği psikoloji ve psikolojik danışmanlık, sosyoloji, sosyal hizmetler, siyaset bilimi, ekonomi, antropoloji, arabuluculuk ve demografi gibi bilim ve çalışma alanlarını kapsamaktadır.
Eğitim uygulamalı bir bilim midir?
Eğitim uygulamalı bir bilim midir?
Eğitim olmadan bilim yapılamaz, çünkü bilimin yapılabilmesi için gereken sistematik bilgilerin büyük çoğunluğu eğitim yolu ile edinilir. Aynı şekilde bilim olmadan da eğitimin olması oldukça güçtür çünkü yeni bilgilerin edinilmesi ve eğitimin verimli hale getirilmesinde bilimin ve bilimsel yöntemin yeri çok büyüktür.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi kaç yıllık?
Uygulamalı Bilimler Fakültesi kaç yıllık?
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde bulunan tüm programlar, lisans düzeyinde 4 yıllık eğitim vermektedir. Yüksekokul mezunları 4 yıllık lisans diploması sahibi olurlar.
Iktisadi ve idari bilimler fakültesi bölümleri nelerdir?
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- İktisat.
- İşletme.
- Maliye.
- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi.
- Yönetim Bilişim Sistemleri.
- Uluslararası İlişkiler.
- Başvuru Şartları
Uygulamalı Bilimler hangi bölümler?
BÖLÜMLER
- BANKACILIK VE SİGORTACILIK.
- ELEKTRONİK TİCARET VE YÖNETİMİ
- GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI.
- GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (İNGİLİZCE)
- HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK.
- HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ
- HAVACILIK YÖNETİMİ
- İNGİLİZCE MÜTERCİM VE TERCÜMANLIK.
Temel bilimci ne demek?
Temel bilimci ne demek?
Matematik, fizik, kimya, biyoloji ve astronomiyi kapsayan bilimler topluluğuna temel bilimler denir. Diğer bilim dallarına 'temel' oluşturdukları için bu adla anılırlar. Bilim ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi hangi meslekler var?
Uygulamalı Bilimler Fakültesi hangi meslekler var?
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
- Bankacılık ve Finans Bölümü Eğitim Süreci.
- Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Bölümü Eğitim Süreci.
- Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü Eğitim Süreci.
- Turizm ve Otelcilik Bölümü Eğitim Süreci.
- Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü Eğitim Süreci.