Son Konular

Uyartim sistemi nedir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Uyartım sistemi nedir?

AC uyartım sistemleri; senkron generatör alan sargısı için gerekli olan DC akımın üretilmesinde duran veya dönen doğrultuculu alternatör kullanırlar. Statik uyartım sistemleri; uyartım gücü kaynağı olarak transformatörleri veya yardımcı generatör sargıları ve doğrultucuları kullanırlar.

Jeneratör senkronizasyonu nasıl yapılır?

Jeneratör senkronizasyonu nasıl yapılır?
Jeneratörlerin senkronizasyon çalışması ise voltaj sinyalinin genliği, faz açısı ve frekansın kontrolü ile sağlanır. Üretilen frekansın değişimi motorda bulunan elektronik Governer'ın analog olarak kumanda edilmesi ile, voltajın değeri ise alternatörde bulunan AVR kartının analog olarak kumanda edilmesi ile sağlanır.

Generatör ikaz sistemi nedir?

Generatör, türbin tarafından döndürülmesi sırasında bu mıknatıs kutuplarının meydana getirdiği alanlar stator sargıların kesecek ve stator sargılarında bir gerilim meydana gelecektir. Generatör rotor kutuplarındaki kutuplaşmayı temin etmek için tesis edilmiş doğru akım sistemine generatörün ikaz sistemi denir.

Uyartım devresi nedir?

Uyartım devresi nedir?
UYARTIM AKIMI: Manyetik alanı meydana getirmek için kutup bobinlerinden geçirilmesi gereken doğru akıma uyartım akımı denir. denir. Bu yabancı kaynak, bir doğru akım üreteci olup, pil, akümülatör veya diğer bir doğru akım dinamosu olabilir.

Senkron generatörün paralel bağlanma şartları nelerdir?

Paralel bağlanacak alternatörlerin frekansları eşit olmalıdır. Paralel bağlanacak alternatörlerin döner alan yönleri (faz sıraları) aynı olmalıdır. Alternatörlerin faz açıları aynı olmalıdır. Paralel bağlantı işlemi senkronizasyon anında gerçekleştirilmelidir.

Generatör Uyartım nedir?

Generatör Uyartım nedir?
DOĞRU AKIM GENERATÖRLERİ Doğru akım makinelerinde kutup sargılarından doğru akım geçirilerek sabit bir manyetik alan oluşturulması işlemine uyartım adı verilir.

Ikaz ayarına neden ihtiyaç duyulur?

İkaz kontrolünün asıl amacı, normal işletme koşullarında senkron generatörün çıkış gerilimindeki kararlılığın devamını sağlamak ve herhangi bir arıza durumunda gerilimi regüle ederek hata öncesi kararlı hal değerine çabuk ve etkili bir şekilde gelmesini sağlamaktır.

Uyartım sargısı nedir?

Uyartım sargısı nedir?
Uyartım sargısı generatör endüvisine seri şekilde bağlanmış olan generatörlerdir. Dışarıdan herhangi bir uyartıma gerek duymadan şönt generatörlerde olduğu gibi kendi kendini uyartırlar. Seri generatörlerde endüvi uçları A–B, kutup(uyartım) sargısının uçları E–F, yardımcı sargı uçları da G–H harfleri ile gösterilir.

Uyartım sistemi, AC ve statik uyartım sistemleri olmak üzere iki ana gruba ayrılmaktadır. AC uyartım sistemleri, senkron generatör alan sargısı için gerekli olan DC akımın üretilmesinde duran veya dönen doğrultuculu alternatör kullanırken; statik uyartım sistemleri, uyartım gücü kaynağı olarak transformatörleri veya yardımcı generatör sargıları ve doğrultucuları kullanır.

Jeneratör senkronizasyonu ise jeneratörlerin voltaj sinyalinin genliği, faz açısı ve frekansının kontrolü ile sağlanır. Üretilen frekansın değişimi motor üzerindeki elektronik Governer ile; voltajın değeri ise alternatörde bulunan AVR kartı ile kumanda edilir.

Generatör ikaz sistemi, türbin tarafından döndürülmesi sırasında mıknatıs kutuplarının oluşturduğu alanlar sayesinde stator sargılarda oluşan gerilimi sağlar. Bu sayede generatörün rotor kutuplarındaki kutuplaşmayı temin eder.

Uyartım devresi ise manyetik alan meydana getirmek için kutup bobinlerinden geçirilmesi gereken doğru akıma uyartım akımı denir. Bu akım, bir doğru akım üreteci tarafından sağlanabilir.

Senkron generatörlerin paralel bağlanma şartları ise frekansları eşit olmalı, döner alan yönleri aynı olmalı, faz açıları aynı olmalı ve paralel bağlantı işlemi senkronizasyon anında gerçekleştirilmelidir.

Generatör uyartımı, doğru akım makinelerinde kutup sargılarından geçirilen akım ile sabit bir manyetik alan oluşturulması işlemidir.

İkaz ayarı ise senkron generatörün çıkış gerilimindeki istikrarı sağlamak ve hata durumunda gerilimi regüle ederek hızlı bir şekilde istenilen değere ulaştırmak için önemlidir.

Uyartım sargısı ise generatör endüvisine seri şekilde bağlanmış olan generatörlerdir. Bu sargılar, kendi kendilerini uyartabilirler ve endüvi uçları harflerle gösterilir.

Eski besikler nasil degerlendirilir?

Tecentriq 1200 mg ne ise yarar?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt